Boc trage linia după amicalul România - Spania. Câți bani a câștigat Clujul și cum a simțit momentul ”Cristiiii!”

 

Primarul Clujului susține că meciul România - Spania a fost un succes și prin prisma veniturilor aduse la economia locală de cei peste 30 de mii de spectatori.

 

Au rămas sute de mii de euro în Cluj, prin hotel, prin restaurante, prin infrastructură, prin tot ce s-a plătit şi s-a taxat la Cluj. Dacă e să comparăm că Untold-ul a adus 20 de milioane de euro, 240 de mii de oameni, aplicând la 30.000 de mii de oameni care au fost pe stadion, o noapte şi o zi, putem vorbi de câteva sute de mii de euro care s-au lăsat în oraş, numai cu acest meci”, a spus Emil Boc, la Look TV

 

Primarul crede că naționala de fotbal va mai veni la Cluj-Napoca. ”Sunt convins că echipa naţională va veni şi într-un meci oficial, din preliminariile Campionatului Mondial. Preşedintele FRF a fost foarte clar când a spus că naţionala va merge oriunde în ţară autorităţile oferă infrastructura necesară. Eu cred că suntem pe un culoar bun, pentru ca această arenă minunată, a clujenilor, să aibă şi această dimensiune internaţională”, a spus primarul.

 

Au fost acele declaraţii ”nefericite”, care nu ar avea ce căuta într-un climat de respect în ţară. Nu noi am pornit acest ”război”, nu noi am creat problema de la Naţional Arena. Noi ne bucurăm când vine orice echipă pe Naţional Arena, nu suntem invidioşi. Nu trebuie să te simţi jignit că se joacă la Cluj. Asta ne-a deranjat. Nu poţi să spui că e o pată pe imaginea României că se joacă la Cluj. Am spus că nimeni nu are voie să jignească Clujul, nici printr-o afirmaţie scăpată de sub control sau prin acţiune deliberată, cum au fost unii, gen Reghecampf. I-am răspuns pe măsură. Am închis acel subiect. Sper că a înţeles ce a avut de înţeles şi prin ce am făcut la Cluj cred că am dat o lecţie tuturor că suntem oameni normali, n-avem chestiuni de ranchiună şi de altă natură, Clujul este România şi a jucat România cu Spania, nu Bucureştiul cu Spania”, a spus Emil Boc, referitor la atacurile sub centură lansate de diverse personalități din București.

 

Cine ar fi BIZONII care au strigat ”CRISTIIII” pe Cluj Arena, când se ținea un moment de reculegere pentru Johan Cruyff

 

Primarul Clujului a precizat că momentul ”Cristiiii!” a fost unul jenant. ”Un ”Cristi” avem şi noi în tot stadionul. Asta e, mi-a părut rău, m-am simţit jenant în faţa delegaţiilor, oficialilor spanioli şi români. Nu mi-a picat bine, vă spun sincer. Mai avem de învăţat, poate, şi din această perspectivă, deşi pe parcursul meciului a fost impecabil publicul, dar avem şi noi “Dorelul” nostru, să nu spun “Cristi”. Nu mi-a picat bine, când joci la acest nivel, cu campioana europei, în faţa unui eveniment atât de tragic, la care te raportezi, această reacţie deplasată. A fost însă un singur exemplu, iar aplauzele publicului, care au venit să suplinească mi-a plăcut. A fost modalitatea publicului de a acoperi o mică eroare a unui “Dorel”, care nu avea ce căuta acolo”, a mai declarat Boc.

Comentarii Facebook