Biciclete electrice de top la Cluj! Mărcile Atala și Whistle sunt vârf de gamă, cu istorie de peste 100 de ani - FOTO


La Cluj-Napoca s-a deschis miercuri, 24 mai, showroom -ul de bicicletele electice 2bike.ro, pe strada Tăbăcarilor, numărul 2, unde se vând super brandurile Atala și Whistle. 

Oare câți dintre pasionații de ciclism de astăzi știu că prima ediție a Giro d’Italia, în 1909, a fost câștigată de Luigi Ganna, cu o bicicletă Atala? Și câți își amintesc de lungul șir de victorii ale bicicletelor Atala, atât cele din Il Giro (Turul Italiei la ciclism), dar și cele din alte competiții majore, inclusiv multiplele succese de la începutul anilor ’80? Ei bine, acum bicicletele Atala, împreună cu brandul subsidiar Whistle sunt disponibile în România cu o gamă largă de modele, cu asistare electrică sau fără. La Cluj, se vând la un showroom de pe strada Tăbăcarilor, nr. 2.

Brandul Atala s-a născut în 1907, compania fiind fondată de Angelo Gatti. Din 1921 Cesare Rizzato, un meșter care construia cadre în Padova, a adăugat marca Atala brandului Ceriz, urmată apoi și de prestigioasele Maino și Dei, care în anii 60 au animat scenele competiționale internaționale. În 2002, compania a luat numele de Atala S.p.A si cu sediul in Monza, iar din 2011 face parte din Accell Group, lider european  în industria de biciclete și accesorii. Incepand din anul 2016, Atala si Whistle sunt prezente si in Romania prin distribuitorul unic 2bike.ro. Atala realizează acum biciclete tradiționale sau cu asistare electrică, o linie completă de accesorii, dar și aparate de fitness. 

Trekking Bosch.jpg

WhatsApp Image 2023-05-25 at 16.33.37.jpeg

Un secol de istorie obligă, mai ales când e istoria unui învingător. Italienii se laudă că de peste 100 de ani angajamentul Atala a rămas neschimbat: proiectarea și fabricarea bicicletelor de înaltă calitate și performanță. De la primele etape de proiectare a cadrului și alegerea tehnologiilor si materialelor, cei de la Atala monitorizează cu atenție fiecare detaliu pentru a se asigura că ciclistul are cea mai bună ergonomie în șa, manevrabilitate și stabilitate maximă. Cadrele de carbon sunt fabricate din fibre Toray pentru  maximizarea rigidității și reducerea concomitentă a greutății. Construcția triunghiului frontal cu tehnologie monococă permite eliminarea punctelor de sudură în favoarea unei linii mai curate și optimizarea distribuției tensiunilor din aceste elemente. Și cadrele din aluminiu sunt foarte performante. Acestea utilizează aliaje din seria 6000 care sunt durabile, ușor de modelat și sudabile, permițând obținerea de profiluri speciale datorită procesului de hidroformare.

WhatsApp Image 2023-05-25 at 16.33.36.jpeg

Cumpărarea și deținerea unei biciclete Atala înseamnă alegerea unui produs de excelență, care își are rădăcinile adânci în Italia, un leagăn al ciclismului, țară care are și astăzi un rol primordial în industria europeană de profil. Cu cuvinte puține, un produs capabil să răspundă nevoilor tuturor celor care doresc să meargă pe bicicletă.

WHISTLE, al doilea brand al grupului, este o marcă originală din Colorado, care păstrează la rândul său imaginea și filosofia originilor și care se poziționează într-un segment mai performant. O gamă completă de MTB, biciclete de curse (road) și E-bikes din segmentul mediu-expert, destinată atât  profesioniștilor cât și amatorilor, este rezultatul unui design și a unei proiectări atente a componentelor și a produsului.

City.jpg

Împreună, Atala și Whistle oferă o gamă completă de biciclete, de la cele pentru performanță pură, până la cele de loisir sau cele pentru copii. MTB, Road, BMX, Trekking, Urban și, bineînțeles,urmând trendul actual, o paletă completă de biciclete electrice.

EBike-ul stimulează tendința de mișcare și este unul dintre cele mai durabile și sănătoase mijloace de transport din vremurile noastre. Un E-City te poate transporta la și de la locul de muncă mult mai rapid decât mașina și, în orice caz, mai economic și ecologic. Si poți merge și in ținută office pe bicicletă, pentru că transpiri doar dacă vrei. E-Trekking-ul te ajută să descoperi lumea într-un mod relaxant și să parcurgi pe bicicletă distanțe la care doar visai. E-MTB Hardtail te duce mai departe decât puteai până acum pe cărări sau pe lângă ele, sau, mai important, te integrează în gașca de prieteni cu care nu puteai ține ritmul. E-MTB Full, Carbon sau Alu, te ajută să ajungi și mai sus, pe orice teren, cu un grad de efort în limite rezonabile, oferindu-ți apoi bucuria downhill-ului, oricât de tehnică ar fi coborârea.

WhatsApp Image 2023-05-25 at 16.33.38.jpeg

Ei bine, ATALA si WHISTLE le au pe toate cele de mai sus, în diferite variante, de la Full Suspension Carbon până la Trekking sau City, echipate cu motoare Bosch, AM80 sau Ecologic.  E de subliniat că Atala continuă o fructuoasă colaborare  cu Bosch, cel mai bun producător mondial de motoare electrice. Acesta oferă bicicletelor italiene sistemul inovator  Bosch Intelligent System, noua generație Bosch eBike System, motoare noi, baterii mai eficiente, dar  și noua aplicație eBike Flow.

Însă, noutatea și elementul care face diferența într-o piață ultracompetitivă , este motorul Atala AM80 care concurează fără probleme cu mărcile consacrate de motoare și care a dus la o scădere semnificativă a prețurilor la bicicletele electrice pe care le echipează.  

AM80 (Atala Motor 80Nm) a fost dezvoltat pe baza unei idei a Departamentului R&D Atala, in colaborare cu OLI si Ananda, pentru a răspunde nevoilor clienților de calitate și performanță eBike cu motor central puternic. Bicicletele electrice cu motoare AM80 aduc ciclistului toate avantajele motorului central la preturi apropiate de motoarele pe roata din spate.

Aceasta motorizare Atala acopera intreaga paleta de biciclete electrice: AM80 pentru MTB Hardtail, AM80 Agile pentru City si Trekking iar in aceasta vara se lanseaza o gama noua de Full Suspension de carbon cu AM80 OliEDS M03, cu cuplu de 90Nm! 

Unde găsești bicicletele Atala și Whistle în România: În showroom-ul E-BikeStore din Cluj-Napoca, de pe strada Tăbăcarilor, nr. 2.

Detalii găsiți pe pagine de Facebook a showroom -ului, dar și pe site-ul 2bike.ro.

Comentarii Facebook