Baschet: Jucatorul roman nu mai e obligatoriu pe teren. Vezi ce spun sefii U Mobitelco


Federatia Romana de Baschet a decis, in cadrul Adunarii Generale, ca din sezonul viitor nu mai este obligatorie prezenta unui jucator roman in teren.

De asemenea, tot din sezonul viitor, pe foaia de joc vor putea fi trecuti sase jucatori straini, fata de cinci cati erau permisi pana acum.

"Noi am vrut sa continuam regula cu un roman in teren, dar majoritatea si-au dorit altceva. Noi si Mediasul am sustinut ideea unui jucator roman in teren obligatoriu. Sunt 96 de locuri pentru jucatorii romani in Divizia A din sezonul viitor, la 16 echipe. Echipele care isi vor dori performante la nivel de cupe europene, Cupa Romaniei si campionat, vor avea cu siguranta si jucatori romani de valoare si nu cred ca aceasta decizie ii afecteaza pe acestia, ci pe jucatorii tineri, care, probabil, vor trebui sa se reorienteze spre alte echipe", a declarat directorul executiv al U Mobitelco BT Cluj, Mircea Cristescu.

"Consider ca aceasta decizie nu reflecta o strategie coerenta pe termen lung. Regulamentele se schimba dramatic de la an la an si, prin acest deziderat, jucatorii romani nu pot atinge un numar suficient de mare de minute de joc. Prin urmare, echipa nationala are de suferit foarte mult. Adoptarea acestor regulamente este si o consecinta a lipsei de organizare a cluburilor, dar se simte si lipsa unei ligi a jucatorilor, prin care acestia sa isi poata apara drepturile", a spus si antrenorul U Mobitelco BT Cluj, Marcel Tenter.

Comentarii Facebook