Avocatul din dosarul ”Mătuşa Tamara” va fi lichidator la Universitatea Cluj în locul lui Țiril - EXCLUSIV

 

Iţele afacerii din jurul societăţii comerciale care gestionează echipa de fotbal Universitatea Cluj sunt atât de încâlcite încât cu greu mai poate fi făcută lumină în afacerile tenebroase făcute de Florian Walter. 

 

Administratorul judiciar Horia Ţiril, desemnat de Tribunalul Comercial Cluj pentru a se ocupa de redresarea financiară a societăţii, a anunţat că se se retrage din această funcţie. Motivul invocat de Horia Ţiril este unul medical, dar nimeni nu crede asta din moment ce, în cererea renunţare lichidatorul judiciar şi-a desemnat şi continuatorul, în persoana A&A Consulting IPURL Bucureşti. 

Cererea lui Ţiril urmează să fie pusă în discuţie de către Tribunalul Comercial Cluj dar, cel mai probabil, ea va fi admisă deoarece acţionarul majoritar al clubului de fotbal U Cluj, Ioan Mărginean, are cuvântul cel mai important de spus în această chestiune.

 

Lichidatorul judiciar care conduce firma A&A Consulting IPURL se numeşte Marieta Anastasescu, nume pe care îl regăsim în celebrul scandal de corupţie ”Mătuşa Tamara”, în care fostul premier Adrian Năstase a fost acuzat că şi-a mascat o creştere fabuloasă a averii în spatele unei moşteniri de la o mătuşă foarte bogată. 

 

Marieta Anastasescu deţine etajul doi al vilei cu patru etaje în care locuieşte familia fostului premier Adrian Năstase, din strada Zambacian din Bucureşti. În această casă, Adrian Năstase a încercat să se sinucidă ca să nu se predea pentru a fi încarcerat.

 

Revenind la Marieta Anastasescu, aceasta a avut un rol central îns candalul ”Mătuşa Tamara”. Lichidatorul judiciar s-a ocupat de privatizarea societăţii comerciale Terom Iaşi S.A., unde presa centrală scrie că s-a dat un tun de peste două milioane de euro. 

 

De asemenea, Marieta Anatasescu s-a ocupat de privatizarea șantierului Naval Constanţa, a Combinatului de Industria Sârmei de la Câmpia Turzii sau a societăţii Macomb din Bucureşti, firmă care deţinea şapte hectare de teren în Bucureşti, vânată de rechinii imobiliari pentru acest tezaur.

 

Jurnaliştii de la ziarul Adevărul scriu că Marieta Anastasescu, care este şi avocat a figurat la un moment dat şi între acţionarii firmei Dalli Exim, care se află în sferă de influenţă a lui Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea.

Comentarii Facebook