Alina Dumitru, campioana olimpica la Judo, ar putea fi fortata sa se retraga din activitate - VEZI de ce!

 

Alina Dumitru, campioana olimpica la Judo, ar putea fi fortata sa se retraga din activitate din cauza unui ordin ministerial care interzice dubla legitimare a sportivilor.


Depitatul PDL Cluj, Mircia Giurgiu, a solicitat Autoritatii Nationale pentru Sport ai Tineret anularea unui ordin al presedintelui ANST, Doina Melinte, prin care sportivii legitimati la doua sau mai multe cluburi trebuie sa aleaga unul singur.

"Sesizarea am primit-o de la antrenorul lotului olimpic de judo, Florin Bercean, car reclama faptul ca presedintele ANST, Doina Melinte, a emis un ordin prin care interzice dubla legitimare a sportivilor. Voi discuta la ANST, iar daca va fi nevoie voi face si o interpelare in Parlament, pentru ca vorbim despre o problema grava. Oricum nu avem foarte multi sportivi, dar daca si acestia se retrag ce ne facem?", a declarat Mircia Giurgiu.

Antrenorul Florin Bercean a declarat si el ca Doina Melinte a emis acest ordin in 31 decembrie 2010.

"Nu este corect ce se intampla, pentru ca nu este in concordanta cu realitatea. Noi investim foarte mult in acesti sportivi de performanta, 14-16 ani. Acum putem sa ii pierdem, pentru ca fara al doilea club ei nu au cum sa isi castige existenta la un nivel acceptabil. Campioana olimpica de judo, Alina Dumitru, este foarte hotarata si s-ar putea retrage din cauza acestui ordin", a afirmat Bercean.

Campioana olimpica la judo, Alina Dumitru, este legitimata la Steaua si la CSM Ploieati. "Vom vedea ce va fi, dar pe noi sportivii din sporturile individuale ne afectateaza, pentru ca nu avem sponsori si asta e sursa noastra de venit", a afirmat sportiva.

Comentarii Facebook