„A fost varză à la Cluj”. Un fost jucător al Campioanei critică dur prestația mediocră cu Lazio


CFR Cluj a fost învinsă de Lazio cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadio Olimpico din Roma, în prima manşă a play-off-ului pentru optimile de finală ale Europa Conference League la fotbal. Unicul gol al partidei a fost reuşit de Ciro Immobile (45+4). 

Cristi Bud a condamnat partitura tactică interpretată de CFR pe Olimpico, în disputa cu Lazio. Deşi a jucat cu un om în plus timp de peste 75 de minute, campioana României s-a comportat ca o echipă mică, fiind interesată doar să nu ia multe goluri. CFR Cluj a făcut un joc mediocru, fără a-şi crea clare ocazii de gol, deşi a jucat cea mai mare parte a meciului cu avantajul unui om în plus.

Modul în care Dan Petrescu a gândit meciul şi faptul că acesta nu a fost capabil să schimbe partitura după eliminarea lui Patric, în minutul 15, l-a nemulţumit peste măsură pe fostul atacant din Gruia, Cristi Bud. Acesta consideră de neacceptat că CFR s-a comportat precum o echipă liliputană, fiind interesată strict de faza defensivă, deşi a avut atât de mult timp superioritate numerică pe teren.

Ce să mai zici? Un meci foarte slab făcut de CFR Cluj. Este păcat. A fost o șansă foarte bună pentru un rezultat pozitiv. Cred că ăsta a fost obiectivul lui Dan Petrescu, să ia cât mai puține. Nu s-a adaptat și nu ai cum să emiți pretenții cu un așa joc. Au avut un șut pe poartă, al lui Malele. Nici dacă făcea portarul infarct nu intra mingea.

Nu ai venit cu centrări, nu ai pus presiune. Cu mijlocul acela e greu să construiești. A fost «varză à la Cluj». Ăsta e adevărul, o evoluție foarte ștearsă. Chiar n-am văzut nimic. Asta e. Jocul nu dă motive de optimism, dar cu rezultatul poți spera. Poate la retur vor prinde toți o zi bună”, a spus Cristi Bud pentru Gazeta Sporturilor.

Manşa secundă dintre Lazio şi CFR va avea loc la Cluj-Napoca, pe 23 februarie, iar campioana României nu va putea conta pe Yuri şi Boateng, suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene.

Comentarii Facebook