6 ani de la moartea lui Dan Anca! Suporterii plang


In 20 octombrie 2005 se stingea din viata unul dintre cei mai mari fotbalisti ai echipei Universitatea Cluj, Dan Anca, care a imbracat tricoul alb negru de 318 ori in prima liga.

"A fost printre putinii sportivi care, in cariera lor, au evoluat la o singura echipa timp de peste un deceniu. In aceasta perioada a fost si component al echipei nationale, cu care a participat la Campionatul Mondial din Mexic 1970 si a jucat in meciul dintre Anglia si Romania de pe Wembley in 15 ianuarie 1969, incheiat cu scorul de 1-1. Ca antrenor a activat doar la Universitatea Cluj, unde a ocupat si functia de vicepresedinte", scriu suporterii pe pagina de Facebook "U" Cluj-Napoca.

In memoria marelui fotbalist, suporterii Universitatii Cluj au organizat o cupa a suporterilor numita "Cupa Dan Anca". Prima editie a intrecerii a avut loc in 2008, iar la start s-au inscris 31 de echipe cu peste 350 de jucatori.

Toate meciurile s-au jucat pe Stadionul Ion Moina. Suporterii doresc ca "acest eveniment sa aiba loc anual sau chiar de doua ori pe an, asta daca va fi posibila organizarea competitiei si pe timp de iarna in Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj Napoca", precizeaza suporterii.

 

Dan Anca s-a nascut in 7 ianuarie 1947 si s-a stins din viata in 20 octombrie 2005.

Comentarii Facebook