36 de medalii dintre care 20 de aur pentru sportivii clujeni la Campionatul National de Inot pentru Persoane cu Dizabilitati din Ungaria


Sportivii clujeni din echipa "Hope" a Centrului Lamont din Cluj-Napoca au obtinut nu mai putin de 36 de medalii la Campionatul de Inot pentru Persoane cu Dizabilitati din Ungaria. 20 dintre medalii au fost din cel mai pretios metal.

La intrecerea de la Debrecen, din perioada 22-23 mai, au luat parte 100 de sportivi din 3 tari: Slovacia, Ungaria si Romania.

Echipa "Hope" a Centrului Lamont a facut legea si toti cei 6 sportivi au fost premiati. Ciorap Samuel si Ciorap Naomi cate 7 medalii de aur fiecare, Prundaru Petrisor 7 medalii de argint, Velecico Valentin 5 medalii de aur, Dumitru Alexandru 1 medalie de aur si 4 medalii de argint, Bologa Alexandru 5 medalii de argint.

Trei dintre sportivi, Velecico Valentin, Dumitru Alexandru, Bologa Alexandru, care au invatat sa inoate doar la sfarsitul anului 2009, au fost la prima competitie oficiala.

Emese Maniu, antrenoarea echipei, s-a declarat multumita de rezultat si spera ca "Samuel, Naomi si Petrisor sa se califice pentru Jocurile Paralimpice de la Londra din 2012. De asemenea, sunt optimista ca si ceilalti trei noi membri ai echipei au sanse mari de calificare, dar si un alt sportiv cu dizabilitati, dar fara deficiente de vedere, Ionel Romaniuc".

Comentarii Facebook