120 de jandarmi la meciul CFR Cluj - Concordia Chiajna


Aproximativ 120 de jandarmi din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca vor asigura masurile de ordine publica la meciul de fotbal dintre echipele CFR Cluj si Concordia Chiajna.

Duminica, 22 aprilie, incepand cu ora 19.00, pe Stadionul "Dr. Constantin Radulescu" din municipiul Cluj-Napoca se va desfasura meciul de fotbal dintre echipele CFR 1907 Cluj-Napoca si Concordia Chiajna, din cadrul Ligii I.

Pe timpul desfasurarii meciului de fotbal, se interzice comercializarea si consumul bauturilor alcoolice in imediata apropiere a arenei sportive;
Accesul in incinta stadionului se va face incepand cu ora 17.00;

Raspunderea pentru asigurarea masurilor de ordine si siguranta in interiorul stadionului revine Clubului CFR 1907 Cluj-Napoca, care a incheiat in acest sens un contract de prestari servicii cu firma de paza PP PROTECT. Firma de paza are urmatoarele obligatii:

- verificarea documentelor de acces, precum si efectuarea controlului corporal preventiv si al bagajelor in dreptul punctelor de acces;
- interzicerea, in incinta arenei sportive, a accesului persoanelor carora le-a fost interzisa intrarea la asemenea genuri de manifestari, al persoanelor care se afla in stare vadita de ebrietate sau se afla, in mod evident, sub influenta substantelor halucinogene, al persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice, arme si munitii de orice fel, faclii, torte, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, dispozitive pentru socuri electrice, substante toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente, cutite, pumnale, sisuri, castete ori alte asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere ori lovire si predarea acestora fortelor de ordine;
- realizarea de cordoane, baraje, patrule, posturi sau alte elemente de dispozitiv, pentru asigurarea ordinii in arena sportiva;
- interzicerea patrunderii in suprafata de joc sau in zona vestiarelor si a bancilor de rezerve a persoanelor care nu au drept de acces in aceste zone;
- evacuarea individuala sau a grupurilor mici de suporteri care tulbura ordinea publica in arena sportiva;
- participarea la evacuarea grupurilor mari de suporteri ori cu risc de agresivitate si violenta, alaturi de fortele de ordine.
95 de agenti ai firmei de paza vor fi angrenati pentru executarea acestor atributii.

Conform prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor sportive modificata si completata de Legea 10/2012, SPECTATORILOR LE ESTE INTERZIS sa introduca in stadion bauturi alcoolice, petarde, fumigene, torte, arme ori alte obiecte ce pot fi folosite la actiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenta. Este interzisa afisarea de inscriptii care incita la ura nationala, rasiala, de clasa ori religioasa, la discriminari de orice fel si la violenta publica.

De asemenea spectatorilor le este interzis: sa arunce cu obiecte in teren sau in directia altor spectatori, sa sara gardul care delimiteaza spatiul de joc sau sa intre pe spatiul de joc, sa deterioreze sau sa distruga mobilierul in interiorul locurilor de desfasurare a meciului, sa impiedice actiunea fortelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.

Un suporter al echipei CFR 1907 Cluj-Napoca si 9 suporteri ai echipei Concordia Chiajna au interdictie de a participa la meciul de fotbal, fiind inclusi in baza de date a Jandarmeriei, motiv pentru care sunt sfatuiti sa nu patrunda ilegal pe stadion. In cazul identificarii in incinta arenei sportive acestia risca o pedeapsa cu inchisoarea de la o luna la 3 luni sau amenda, precum si masura de siguranta a interzicerii accesului la competitiile sau jocurile sportive, pe o perioada de la unu la 2 ani, care se adauga la perioada pentru care s-a dispus initial masura.

Restabilirea ordinii publice in interiorul bazei sportive se executa de catre efectivele de jandarmi, conform legislatiei in vigoare.

Comentarii Facebook