"U" Cluj - Gaz Metan CFR Craiova 0-0, FINAL

Prima repriza a fost lenta, fara ocazii mari, iar Universitatea nu a reusit sa-si domine adversarul decat in primele 10 minute.

In partea a doua clujenii au avut mai multe ocazii , dar fara a reusi sa finalizeze.

 

"U" Cluj a intalnit azi de la ora 11 pe stadionul Clujana echipa Gaz Metan CFR Craiova , intr-un meci contand pentru prima etapa a returului Ligii 2, seria a doua .

 

Echipa lui Viorel Hizo venea intarita dupa perioada de transferuri cu mai multi jucatori romani si straini si cu obiectiv clar de la patronul Florian Walter : promovarea in Liga1.

 

Meciul a inceput bine pentru U , cu un gol anulat din lovitura libera in minutul 4 si un sut pe langa poarta a lui Acosta in minutul 6 . Raeinaldo suteaza si el in plasa laterala doua minute mai tarziu.

Craiovenii au si ei ocazii prin Trifu in minutul 9 dupa care meciul incepe sa se linisteasca , iar Universitatea nu reuseste sa se mai apropie periculos de poarta adversarilor. Mai mult, craiovenii au avut chiar mai mult initiativa spre finalul reprizei avand si cateva ocazii pe contraatac.

 

In repriza a doua cea mai mare ocazie din debut a apartinut craiovenilor, in minutul 54 o centrare fiind reluata cu capul din 10 metri de Rosianu, dar Matache a fost la post. In minutul 63, acelasi Rosianu trage de la distanta, dar pe langa poarta .

Cea mai mare ocazie din debutul reprizei a lui "U" a fost in minutul 66, cand Lecic a scapat singur in careu, pe partea dreapta, dar a tras putin pe langa vinclul portii craiovene.

Din minutul 70 Universitatea a jucat in superioritate numerica, Stanciu fiind eliminat de la Gaz Metan Craiova pentru un fault asupra lui Popa.

O mare ocazie pentru clujeni in minutul 76, cand Lemnaru a tras plasat la coltul de jos , dar Vulpescu reuseste sa atinga mingea, suficient cat sa nu intre in poarta.

In minutul 85 se restabileste egalitatea numerica , Basso fiind eliminat pentru ca l-a faultat pe Trifu, care altfel ar fi scapat singur spre poarta.

Sfarsitul partidei a consfiintit neputinta echipei lui Hizo de a depasi o formatie de nivel mediu in liga 2, in ciuda transferurilor si declaratiilor ambitioase ale conducerii clujene.

 

Antrenorul Viorel Hizo a declarat la conferinta de presa din avanpremiera jocului ca "Maine pornim la razboi, sper sa le transmit jucatorilor din tonusul meu, astfel sunt convins ca nu vom avea probleme in a obtine vicoria. Chiar daca nu va fi o partida usoara si Craiova isi va vinde scump pielea, e important e sa castigam! Nu vom putea conta pe Ionescu, indisponibil o luna de zile, pe Machado, care va reveni in 30 de zile sau pe Dolha care este sub tratament din cauza durerilor la spate".

Pe de alta parte, antrenorul echipei craiovene Ionel Gane s-a declarat multumit si cu un rezultat de egalitate

 

Echipele de inceput

U Cluj: Matache - Ungurusan, Basso, Bonatti, Tene - A. Popa, Reinaldo, Bucsa, Noe Acosta - Lecic, Huvos.

 

CFRCraiova: Vulpescu - Mirescu, Crusoveanu, Irimescu, D. Radoi - Neacsa, T. Stanciu, Rosianu, Mitroi - Trifu, Vigariu

 

 

Liga 2 a inceput sub semnul lipsei de finantare , mai multe echipe fiind suspendate. Astfel, dupa ce CFR Timisoara a fost suspendata pentru neplata datoriilor catre jucatori, ieri , Drobeta Turnu Severin a anuntat ieri ca s-a desfiintat . De asemenea, Jiul nu a fost programata in prima etapa a returului tot din cauza datoriilor fata de furnizori.

Comentarii Facebook