”Ziua Drapelului Naţional” sărbătorită la Cluj-Napoca în 25 - 25 iunie. Vezi programul evenimentelor


Militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina” participă, în perioada 25-26 iunie, în zona de responsabilitate a marii unităţi, la ceremoniile militare și religioase dedicate „Zilei Drapelului Național”. 

La Cluj-Napoca, manifestările se vor desfășura potrivit următorului program:

- vineri, 25 iunie: începând cu ora 19.00, în Piaţa Avram Iancu se va derula ceremonia de coborâre a Drapelului României și depunerea acestuia în Catedrala Mitropolitană. La activitate va participa garda purtătoare a Drapelului Naţional constituită din militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, acompaniată de un trompet al Muzicii Militare a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”;

- sâmbătă, 26 iunie: începând cu ora 10.00, în Piaţa Avram Iancu se va desfăşura ceremonia militară și religioasă de înălţare a Drapelului Național. Manifestarea va fi precedată de slujba de sfinţire a tricolorului în Catedrala Mitropolitană. Detaşamentul de onoare va fi constituit din militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică „Napoca” și Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu” și Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. 

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte, în fiecare an, la data de 26 iunie.

Comentarii Facebook