„Zilele tineretului maghiar nu pot fi organizate într-un mod civilizat?”. Clujenii, deranjați de muzica care bubuie la Hoia


Au început Zilele Studenților Maghiari la Cluj-Napoca, iar unii clujeni se plâng deja de gălăgia din aceste zile. Cei care locuiesc în zona parcului etnografic de la pădurea Hoia spun că nu se pot odihni toată noaptea din cauza muzicii care „bubuie”.

După ce Poliția Locală nu a rezolvat problema pe motiv că „există aprobare până la 6 dimineața”, oamenii au reclamat situația și Primăriei Cluj. 

„Este joi 09 Mai 2024, ora 03.00 dimineața, iar muzica bubuie la Hoia. Nu ne-am putut odihni toată noaptea. Am sunat la Poliția Locală să fac o reclamație, dar mi s-a spus că există aprobare până la 6 dimineata timp de 5 nopți. Cum este posibil să aprobați așa ceva? 

Avem copii care merg la școală și nu se pot odihni, noi mergem la serviciu. Cum este posibil să vă bateți joc de cetățeni în halul acesta? Unde, în lumea civilizată se mai aprobă așa ceva? Nivelul sunetului depășește cu mult orice limită admisă. Cine îi verifică, îi pasă cuiva? Nu e vorba de o noapte, 2 nopți în weekend, ci de un eveniment care tine de miercuri până duminică. 

Zilele tineretului maghiar nu pot fi organizate într-un mod civilizat, decent? E nevoie să fim supuși acestui chin vreme de 5 nopți? Cine răspunde? Mai exista vreo speranță pentru cetățeanul de rând, plătitor de taxe care are minima dorință de a se odihni în propria locuință?”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj. 

Uniunea Maghiară Studențească din Cluj-Napoca (KMDSZ) sărbătorește între 8 și 12 mai cea de-a 29-a ediție a „Zilelor Studenților Maghiari”. Pe parcursul celor 5 zile , concertele și petrecerile studențești se vor desfășura, conform tradiției, în Pădurea Hoia Baciu din Cluj-Napoca, în timp ce numeroase competiții culinare, culturale și sportive vor fi organizate în diverse spații din zona metropolitană.

Foto. servuscluj.ro

Comentarii Facebook