Zeci de medici din Cluj refuzați de la vaccinare vineri, 8 ianuarie


Mulți medici de familie din Cluj au fost refuzați de la vaccinare în urma haosului declanșat vineri, 8 ianuarie.

Reprezentanta medicilor de familie din Cluj, Emiliana Costiug, a precizat pentru Europa FM că, programările lor au fost dublate și au plecat nevaccinați.

După ce au obținut programarea, la fața locului au fost refuzați de la vaccinare, pe motiv că s-au suprapus programările. Au fost rugați să se reprogrameze după data de 18.”

Medicii de familie s-au programat cu foarte mari dificultăți pe platforma, platforma este foarte greu accesibilă, inclusiv pentru noi”, a spus Costiug.

Problema a fost cauzată de angajații de la Spitalul Județean au ales să vaccineze mai întâi angajații proprii, neînscriși în platforma națională de programare.

Practic, s-au suprapus programările personalului propriu din acel spital, persoanele care aveau deja o programare efectuată în platorma infromatică. Programările din Spitalul Județean Cluj nu au fost introduse efectiv în platforma informatică, urmau să fie introduse, dar ele erau programate pe sistemul de programare din spital pentru ziua respectivă, la care s-au adăugat persoanele care erau deja programate în platforma informatică. Eu le-am transmis să fie prioritizate toate persoanele care au programare făcută”, a spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul colonel Valeriu Gheorghiță.


Comentarii Facebook