Zeci de jucării, dăruite copiilor ucraineni de către polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Isaceea


Copiii ucraineni care intră în România pe la Punctul de trecere a Frontierei de la Isaceea din județul Tulcea primesc, din partea polițiștilor de frontieră, jucării.

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Andrei Ene, a declarat că jucăriile au fost strânse în cadrul unei campanii iniţiate de poliţiştii de frontieră.

Ne aflăm în PTF Isaccea, loc prin care, de la momentul izbucnirii conflictului din Ucraina, au intrat în România din Ucraina peste 47.000 de persoane. Din păcate, foarte multe persoane dintre acestea sunt copii, copii care nu au nicio vină, copii nevinovaţi. Aceştia urmează să vină cu feribotul de pe partea ucraineană pe teritoriul naţional”, a transmis Andrei Ene.

Aici, îi vom întâmpina cu foarte multe jucării pentru că poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au iniţiat o campanie care se numeşte <<Valurile speranţei>>, o campanie prin care foarte mulţi oameni, persoane fizice, precum şi asociaţii au donat jucării, jucării pe care aceşti copii nevinovaţi urmează să le ia cu mânuţele lor şi să le aducă un strop de bucurie, un strop de mulţumire şi puţină pace în sufletul lor”, a mai delcarat acesta.

Astfel, după ce au coborât de pe feribot copiii au fost întâmpinaţi de poliţiştii de frontieră care le-au oferit jucării, potrivit News.ro.

Ideea a fost preluată de la colegii care muncesc la punctul de Frontieră din Sighetu Marmației, care la începutul lunii martie au împodobit podul de trecere între Ucraina și România cu zeci de jucării de pluș. La venire, fiecare copil a putut adopta câte o jucărie care să le aducă puțină fericire printre momentele grele prin care trec alături de familiile lor.

Citește și: FOTO - Podul jucăriilor de pluș dintre România și Ucraina. „Atât le-a mai rămas copiilor din Ucraina, bucuria dintr-un pluș”


Comentarii Facebook