Au revenit la Cluj berzele vedetă de la Vlaha! Frumoasele păsări pot fi văzute LIVE în cuibul lor - FOTO


Cele două berze vedetă de la Vlaha, Leske și Miska (așa cum au fost denumite de cei de la clujbird.ro), s-au întors în cuib. 

Prima barză a revenit acasă în 29 martie, iar a doua după 24 de ore. 

Barza care s-a întors prima în cuib nu a trebuit să aștepte nici măcar o zi, căci marți, 29 martie, la ora 14 fix a sosit și perechea sa. Cele două berze s-au salutat una pe cealaltă cu un clămpănit puternic, iar apoi au și trecut la împerechere. 

Ei bine, trebuie să recunoaștem că ne-am înșelat atunci când am tras concluzia că barza sosită luni este Leske. Comparând fotografiile făcute luni și marți, se poate constata că barza sosită mai devreme este cea care se află deasupra în momentul împerecherii. Iar asta înseamnă că această barză este masculul. Prin urmare, anul acesta nu a mai fost ca în anii anteriori, când practica era că prima barză sosită în cuibul de la Vlaha era femela. 

Nu putem fi absolut siguri nici de faptul că este vorba de aceleași două berze, și că în cuibul de la Vlaha s-au întors Leske și Miska, berzele care au cuibărit aici în anii anteriori. Am putea spune cu certitudine acest lucru numai dacă berzele ar fi inelate și am putea să le identificăm în baza numerelor de serie”, spun cei de la clujbird.ro.

Berzele sunt foarte asemănătoare între ele și - trebuie să recunoaștem - nu le putem deosebi decât una de cealaltă; de regulă, și acest lucru este posibil numai atunci când se află ambele în cuib.

Momentele întâlnirii dintre cele două berze au fost surprinse și în acest an într-o galerie foto. Cei de la clujbird.ro le cer pasionaților să compare singuri păsările ”cu cele de la întâlnirea din acest an” și să tragă singuri concluzia.

În oricare dintre variante, momentul este special, iar faptul că cele două berze pot fi privite live 24 de ore din 7 este fantastic.

Vezi AICI imaginile din cuib. 

Comentarii Facebook