Vremea rămâne capricioasă la Cluj! Meteorologii anunță ploi și un nou val de aer rece


Vremea se menține răcoroasă și în următoarele zile, anunță meteorologii.

,,Temperaturile se vor menține sub normalul climatologic al acestei perioade, respectiv temperaturi maxime doar între 10 și 19 grade, în general.

Vor fi temperaturi chiar mai coborâte luni pe partea de nord-vest a țării, unde vor fi 7-8 grade și de asemenea și temperaturile minime coboară marți dimineață spre -2 sau - 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei. 

Condiții de brumă pot apărea pe partea de nord-vest și centru tot în noaptea de luni spre marți. 

Așadar, temperaturi scăzute și la începutul săptămânii viitoare, iar vremea rămâne capricioasă.

În continuare așteptăm ploi însemnate cantitativ, în extindere ca arie începând de duminică după-amiază.

Aceste ploi vor continua luni, de această dată pe partea de nord și nu se încheie aici acest episod mai ploios și în zilele următoare, marți, miercuri ne așteptăm ca țara noastră să fie traversată de sisteme noroase și de ploi, de această dată mai însemnat pe partea de sud-vest. 

Practic, până miercuri așteptăm episoade succesive cu ploi și cantități chiar mai însemnate de apă. 

Şi vântul este mai intens, mai ales în zilele de marți și miercuri. Vorbim de viteze mari ale vântului, de peste 60-70 km/h prin partea de sud-vest, în sudul Banatului, Carpații Meridionali. 

Cu alte cuvinte, o vreme destul de capricioasă și abia de miercuri încolo vremea începe să se încălzească", a spus meteorologul ANM Mihai Huştiu, sâmbătă, la Antena 3.

La Cluj, sunt anunțate ploi aproape în fiecare zi în săptămâna 21- 27 aprilie, temperaturile fiind în continuare reci, cuprinse între 2 grade și 17 grade.

Captură de ecran 2024-04-20 152513.png


Comentarii Facebook