Voluntarii din Cluj, șocați de cruzimea umană! Cum au rămas șase pui de vulpe și unul de căprioară fără mame: „Ar trebui sa ne pună pe gânduri”


Organizațiile pentru protecția mediului din Cluj au ajuns la limita disperării. Voluntarii zic că oamenii sunt tot mai indiferenți față de viața animalelor sălbatice, iar numărul cazurilor tragice cresc. În județul Cluj un pui de căprioară a rămas fără mama sa, care a fost accidentată. Potrivit unui alt caz relatat, șase pui de vulpe au rămas fără mama lor după ce aceasta ar fi fost ucisă premeditat de câinii unui clujean.

Cu inima stransa si mișcați mai mult decat ne-am fi așteptat, va impartasim cateva intamplari recente care ar trebui sa pună pe gânduri pe orice om cu minim de suflet și rațiune.

Cruzimea fara margini a celor de langa noi, dar si sora ei mai mica, neatentia si sigur, conjunctura tristă lasă în urmă pui condamnati si mame moarte, animale chinuite.

PUI DE VULPE ORFANI DUPĂ CE MAMA LOR AR FI FOST UCISA PREMEDITAT DE CĂTRE CAINII PROPRIETARULUI

Într-un sat din dezvoltatul județ Cluj, în anul de grație 1023!!, cineva asmuta cainii pe vulpea care isi facuse locas în magazie, iar cei 6 pui raman la voia destinului. Un destin norocos pentru ei în cazul de fata, întrucât erau destul de mari deja și fiind gasiti la timp, ingrijiti o zi de un vecin sufletist, au fost transportati rapid la clinica Vets for Wild din Targu-Mures, prin amabilitatea pana la cer a medicilor de acolo și a domnului dr. Levente Borka, în special. 

PUI DE CAPRIOARA “NASCUT” FORȚAT ÎN MOMENTUL ACCIDENTULUI 

Primele replici ale polițistului care ne-a anunțat de tragedie au fost: “Avem un accident cu un pui de caprioara nou-nascut, caprioara a murit. Cred ca l-a nascut chiar acum, că era ieșit din ea pe asfalt”. 

Puiul a ajuns tot la clinica Vets for Wild, după o trecere pe la USAMV Cluj și prin sprijinul unei voluntare binevoitoare. Sperăm sa fie bine și el și să ne arate o lecție tuturor si să ne spună ca acele semne de circulatie cu “ATENȚIE ANIMALE!” sunt puse pentru ca alte vieți au fost curmate sau chinuite în acel loc.

DONAȚII PUȚINE, SALVĂRI PUȚINE

Pentru a putea interveni și salva vieți precum acestea avem nevoie de ajutorul vostru. Este un sezon cu multe cazuri și suntem nevoiți sa refuzam multe dintre ele”, au transmis cei de la Transylvania Wildlife Rescue, organizație pentru protecția mediului și combaterea braconajului.

Comentarii Facebook