Trei clujeni, angajați ai CFR-ului, prinși băuți, doi dintre ei erau la bar, chiar în timpul programului: „Sunt puţini oameni, cu ăştia defilăm”


Probleme grave la Cluj, unde trei angajați au fost surprinși în timp ce consumau alcool la muncă, doi dintre ei abandonând total postul, fiind găsiți direct la bar în timpul serviciului. S-au deschis mai multe dosare penale de către poliţiştii de la transporturi, în urma neregulilor găsite.

Pentru că nu are cine să îi înlocuiască unii angajaţi au ajuns să vină la serviciu în stare de ebrietate. Sindicaliştii CFR oferă explicaţii, dând vina pe subfinanţarea sistemului, dar şi pe numărul redus de angajaţi, potrivit Observator.

„Se lucrează cu un minus mare de personal, mai ales la funcţiile de execuţie. Când vin după o nuntă, dacă nu este timpul necesar pentru ieşirea în totalitate a alcoolului pot să fie depistaţi la alcoolscop. Şi subfinanţarea cronică a sistemului feroviar, practic, acuma este nota de plată. Sunt puţini oameni şi cu ăştia defilăm”, a fost declarația lui Rodrigo Maxim, sindicalist CFR Călători.

Potrivit sursei citate anterior, clujenii care au fost prinși că „fentau” postul de lucru aveau sarcina de acari. Acarul este un muncitor feroviar care manipulează dispozitivele de acționare a acelor de macaz și asigură întreținerea acestora. Responsabilităţile sunt uriaşe, deoarece de această  meserie depinde siguranţa pe căile ferate şi vieţile călătorilor.

Comentarii Facebook