Voluntarii clujeni au donat medicamente și materiale sanitare pentru spitalele din Ucraina


Încă din primele zile ale conflictului din Ucraina, numeroși oameni cu suflet mare s-au mobilizat pentru a-i sprijini pe vecinii noștri.   Un ucrainean născut în România a cerut ajutorul clujenilor pentru a strânge medicamente și materiale sanitare pentru cei din spitale și de pe front.

Bărbatul a mers personal într-un oraș din Ucraina pentru a fi sigur că toate bunurile ajung la cei care au nevoie

Zeci de oameni s-au alăturat inițiativei unei asociații din Cluj, care strânge medicamente și materiale sanitare pentru spitalele din Ucraina. Printre voluntari se află și Yevgeniy. El a plecat din Harkov cu soția și fetița de 7 ani în grabă, după ce la câțiva zeci de metri de cortul unde făcea voluntariat zilnic au căzut două bombe.

Eram acolo în fiecare zi. Doar în acea zi nu am fost, și atunci au căzut două bombe mari la o distanță de 20 de metri de acest cort de voluntariat. Au distrus orașul”, a povestit pentru ȘtirileProTv antreprenorul Yevgeniy Kaban.

Mai mulți studenți la medicină au ajutat la selectarea bunurilor

Am văzut că singurul lucru pe care îl pot face este să ajut de aici. Am sortat toate produsele care ne-au fost aduse, materiale de igienă, produse sanitare”, a spus  una dintre voluntarele de la Cluj, Sofia Ferțadi.

În Ucraina au ajuns medicamente și materiale sanitare în valoare de peste 1 milion de lei. Produsele vor fi folosite atât în spitale, cât și pe front. Inițiativa îi aparține unui ucrainean născut în România. A cerut o listă cu produsele necesare de la autoritățile din Ucraina și a mers personal în orașul Ivano-Frankivsk, la 200 de km de granița cu România, pentru a se asigura că bunurile ajung pe mâini bune.

Au fost donate medicamente și materiale sanitare de prim-ajutor, precum tifoane, garouri și seringi, dar și generatoare electrice, saltele și produse de igienă.


Comentarii Facebook