Duminica 22 Mai

VIDEO - Profesorul de la UBB Cluj, Szamoskozi Istvan, filmat când înjura la curs ca un birjar: Dumnezeu să-i f...! Dumnezeu să-și bage p...-n ei!


Profesorul de la UBB Cluj, Szamoskozi Istvan, și-a pierdut cumpătul pentru că studenții fuseseră lăsați în pauză de un lector și s-a apucat să îi înjure pe tineri ca la ușa cortului.  Profesorul de la UBB Cluj, Szamoskozi Istvan știa că studenții sunt online, dar nu l-a interesat. 

O înregistrare de la un curs la Facultatea de Psihologie de la Universitatatea Babes-Bolyai a fost postată recent pe o platformă de socializare. În video putem observa că prof. Szamoskozi Istvan se comportă într-un mod intimidant și umilitor cu studenții și cu colegii, angajându-se în agresiune verbală, folosind un limbaj obscen plin de înjurături. Testimonialele studenților arată că acest comportament nu a fost izolat, iar depunerea unei plângeri oficiale împotriva profesorului nu este o opțiune, fiindcă studenții se tem de răzbunarea lui.

Foris Ferenczi Rita, prodecanul facultății de Psihologie și Științe ale Educației, a declarat că agresiunea verbală nu se pedepsește, profanitățiile (e.g., :  (Dumnezeu) să-și bage p@la’n ei!...”) profesorului au fost scoase din context, iar ”cine se teme (de răzbunare) să tacă”. Această declarație a prodecanei arată că în interiorul universității agresiunea verbală trece nepedepsit, de aceea cerem ajutorul presei. 

Transcrierea conversației:

Dr. Szamosközi:   Hei!..

Colega: (studenții) au luat o pauză

Dr. Szamosközi István - de ce au luat o pauză?.. să-i f@ți...dacă știau că vin înapoi...Dumnezeu’ să-i f@tă.

Colega: Eu le-am dat 5 minute, așteaptă puțin…

Dr. Szamosközi:   - Aaah!..

Colega: na, atunci vroiam sa le dăm o pauză…

Dr. Szamosközi:   Să-i f@ți, ți-am spus că mă întorc și atunci tu-i trimiți în pauză…

Colega: doar 5 minute și se’ntorc imediat!

Dr. Szamosközi:  (Dmnz) să-și bage p@la’n ei!...”

Comentarii Facebook