VIDEO - Percheziții de amploare în Cluj și în alte patru județe. Grupare acuzată de trafic de migranți și trafic droguri


Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Arad şi poliţiştii de frontierā din cadrul ITPF Timişoara şi Oradea efectuează un număr de 37 percheziții domiciliare, pe raza județelor Cluj, Arad, Timiș, Iași și Caraș Severin.

Acțiunea vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în traficul de migranți și traficul de droguri de risc și de mare risc.

Migranți din Orientul Mijlociu transportați în Ungaria

Potrivit DIICOT, în luna august 2021, pe raza judeţului Timiş, a fost constituit un grup infracţional organizat, format din 41 de membri, care a acționat până în prezent în zona de vest a României cu scopul de a săvârși infracţiunea de trafic de migranţi.

Membrii grupului infracţional au racolat migranţi proveniţi din Orientul Mijlociu, care trecuseră ilegal frontiera României, dinspre Serbia şi Bulgaria, și care se adăposteau pe raza judeţului Timiş, în special în Municipiul Timişoara, în aşteptarea momentului prielnic pentru a trece ilegal frontiera României cu Ungaria”, declară procurorii DIICOT.

CUTITE.jpeg

Migranții erau preluați de către membrii grupului infracţional organizat din Timișoara şi transportați cu autoturismele acestora sau cu microbuze închiriate, până la frontiera de stat a României cu Ungaria, pe raza judeţului Arad. Ulterior, aceștia erau călăuziți de membrii grupului în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat, destinaţia finală a migranţilor fiind Austria şi Germania”, arată procurorii DIICOT.

Gruparea se ocupa și de trafic de droguri

Din activităţile infracţionale, membrii grupului infracţional organizat au obținut beneficii materiale importante. De asemenea, în perioada ianuarie-mai 2022, o parte dintre membrii grupului infracţional organizat au deţinut şi vândut și droguri de mare risc, cum ar fi cocaină în schimbul unei sume de 100 de euro pentru un gram și amfetamină în schimbul unei sume de 150-180 de lei pentru un gram.

DROG.jpeg

Totodată, aceștia vindeau și droguri de risc, cum ar fi cannabis la 50 de lei pentru un gram consumatorilor de pe raza judeţelor Arad, Timiş și Caraş Severin.

44 de persoane duse la audieri

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 44 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.


Comentarii Facebook