Calea Someșeni a fost din nou inundată, după furtuna de marți seara! Boc nu poate face nimic - VIDEO


Calea Someșeni a fost inundată din nou după furtuna puternică de marți seara și drumul a devenit un lac. Șoferii se plâng de ani de zile de cest lucru, dar degeaba.

Strada nu are canalizare, astfel că apa nu are unde să meargă de pe drum. Zona unde se adună ar trebui prevăzută măcar cu un șant de scurgere, pentru a evita pe cât posibil acumularea apelor din toată zona. 

Pe masa primarului Emil Boc aceste probleme nu se văd, fiind preocupat cu concepte de ”smart city”, ”orașul viitorului”, ”tenologizarea administrației” și ”inteligența artificială”. Boc a fost întrebat în repetate rânduri despre aceste probleme, dar a ridicat din umeri de fiecare dată, spunând că nu are ce să facă. 

Directorul Companiei de Apă Someș, Călin Nemeș, a declarat că ”pe Calea Someșeni, porțiunea de la Selgros și până la unitățile militare nu există niciun fel de canalizare nici menajeră și nici pluvială, iar pe porțiunea de la strada moș Ion Roată și până la Calea Dezmirului, prin fața gării nu există nici rețea de canalizare și nici menajeră și pluvială. În zonele respective existau rigole care colectau apa de pe trama stradală și o duceau în pârâul Murători. Rigolele au fost desființate de către proprietarii terenurilor din zonă și apa nemaiavând unde să se scurgă rămâne pe trama stradală. Din această cauză acolo există astfel de probleme.Singura șansă ar fi ca Primărie să facă o rețea de canalizare pluvială care să colecteze această apă și să o ducă în pârâul Murători și nu în rețeaua de canalizare menajeră”.

Calea Someșeni este o arteră foarte importantă pentru zona Apahida / Dezmir, pentru că preia din traficul de pe strada Traian Vuia, având un rol de centură. Dacă s-ar investi și drumul ar fi întreținut mai bine, ar ajuta mai mult la decongestionarea traficului din zonă, mai ales că are acces direct în centura Vâlcele - Apahida.

Comentarii Facebook