VIDEO - O refugiată din Ucraina cântă la vioară în Piaţa Unirii. Tânăra îi îndeamnă pe clujeni să i se alăture în centrul orașului în semn de solidaritate


O tânără refugiată din Ucraina îi îndeamnă pe clujeni să participe la o manifestare paşnică ce va avea loc sâmbătă, 12 martie, în Piaţa Unirii. Tânăra va susţine acolo un mini concert de vioară pentru a-i face pe participanţi să răspândească mesajul de conştientizare asupra războiului ce-i nimiceşte ţara.

Tânăra ucraineancă i-a încântat pe clujenii care au trecut prin Piaţa Unirii, din centrul municipiului Cluj-Napoca, cu talentul ei la vioară. Directorul Organizaţiei „Department of Peace Operations”, Kai Frithjof Brand-Jacobsen, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj alături de un video. Videoul ilustrează o tânără care cântă la vioară în centrul oraşului Cluj-Napoca, iar alături are un afiş prin care îi îndeamnă pe clujeni să se alăture manifestaţiei din Piaţa Unirii din seara aceasta.

 

Un refugiat din Ucraina. O ființă umană. Un artist. Aici, la Cluj, concertează în Piaţa Unirii. În timp ce un război și o invazie brutală au loc în țara ei, ea performează aici, pentru umanitate. Vă rugăm să veniți să o auziți în această seară în Piața Unirii, de la ora 18:00, pentru Solidaritatea Globală din Ucraina și pentru încheierea războiului”, a transmis ai Frithjof Brand-Jacobsen pe pagina sa de Facebook.

Persoanele care vor să participe la această manifestare sunt încurajate să ducă:

  • lumânări pentru a crea un cerc pentru pace 
  • mesaje pentru pace, inclusiv semne și bannere pictate 
  • sunt invitaţi inclusiv muzicieni care să aducă instrumente pentru a crea o orchestră a păcii

Comentarii Facebook