VIDEO - Ultramaratonistul Tibi Ușeriu, învingător din nou! Sportivul a câştigat marea aventură îngheţată de 500 de kilometri


Tibi Ușeriu a câștigat Montane Lapland Arctic Ultra 2022, care are un traseu de 500 de kilometri. Asociaţia Tăşuleasa Social a anunţat că: „Tibi a trecut linia de finish la Montane Lapland Arctic Ultra învingător. Lăsăm extazul și bucuria să se așeze, sărim în sus de bucurie că Tibi e bine, sănătos și că a mai dus o aventură arctică până la capăt! Tibi – ambasador VT, al anduranței, al curselor de lungă distanță, al drumurilor cu început și sfârșit și al lucrurilor duse până la capăt. Încă o dată, ca de fiecare dată”.

Acum două ore, organizatorii competiţiei Montane Lapland Arctic Ultra îl aşteptau pe bistriţean  să ajungă la linia de finish. Fratele lui Tibi, Alin Uşeriu, fondatorul Asociaţiei Tăşuleasa, a publicat imaginile cu sosirea campionului la sfârşitul cursei. 

 

Tibi a ţinut legătura cu cei de acasă, în tot acest timp, iar fratele său i-a ţinut pe suţinătorii sportivului la curent cu cele întâmplate prin pagina de Faceboog Tăşuleasa Social. "Tibi e aproape la finish, e totul aproape "până la capăt"! Dar finalul poveștii îl aflăm abia dimineață. Nu va fi o noapte simplă, dar adormim cu gândul la Tibi, cu gândul că va duce cursa asta la capăt!", arată o postare publicată pe pagina de Facebook Tăşuleasa Social, acum o zi.

Tibi Ușeriu a luat startul competiției Montane Lapland Arctic Ultra pe 6 martie, la proba de 500 de kilometri, prin Laponia. A stat în fruntea clasamentului majoritatea timpului.

În 2020 sportivul a participat la cea mai grea competiţie arctică, Yukon Arctic Ultra, unde a ieşit pe locul doi. Doar el şi adversarul său, care a câştigat primul loc, au reuşit să termine cursa integral. 

Tiberiu Ușeriu a lansat cartea „27 de pași”, o autobiografie în care povestește în peste 200 de pagini cum a ajuns în viață doar o cifră, "Domnul 2.800" și cum a renăscut într-o celulă cu pereti cu grosimea de 70 de cm, unde a fost condamnat să stea 23 de ani într-o închisoare de maximă siguranță (modificările legislative i-au redus pedeapsa la 13 ani, din care a executat 9, fiind eliberat în 2010)


Comentarii Facebook