VIDEO - Două cadavre scoase de scafandrii din lacul Someșul Cald, jud. Cluj, după ce o mașină a plonjat în apele înghețate


Două cadavre au fost scoase de scafandrii din lacul de acumulare de la Someșul Cald. 

Echipajele de scafandri Salvamont-Salvaspeo sprijinite de scafandri ISU Cluj au reușit să recupereze corpurile a doi bărbați din apele lacului Someșul Cald. Având în vedere că acestea prezentau rigiditate cadaverică nu au putut fi aplicate manevrele de resuscitare”, precizează ISU Cluj.

Autoturismul care se presupunea că a căzut în ape a fost identificat de către scafandri Salvamont-Salvaspeo pe fundul lacului Someșul Cald. Acesta cât și corpurile, recuperate până în acest moment, au fost găsite la o adâncime de cca 15m”, mai spun salvatorii.

Filmare de pe fundul lacului Someșul Cald, cu mașina care a plonjat. Este un SCENARIU sumbru - VIDEO

Cine sunt persoanele care au murit după ce au plonjat cu mașina în lacul de acumulare de la Cluj

În urma activităților de căutare efectuate, în lacul Someșul Cald au fost identificate și ridicate, de către echipajele de specialitate, trupurile a două persoane, care nu mai prezentau semne vitale.

Șoferul care a căzut cu mașina în lacul Someșul Cald venea de la un salon de tatuaj

Verificările polițiștilor au condus la identificarea acestora, respectiv un bărbat de 28 de ani, din comuna Iara și un bărbat în vârstă de 33 de ani, din județul Maramureș.

În continuare sunt efectuate cercetări pentru a se stabili toate împrejurările  și circumstanțele în care a avut loc evenimentul”, precizează Poliția Cluj.

Polițiștii au intrat în alertă marți seara, după ce balustrada de pe marginea lacului Someșul a fost găsită ruptă

De la început s-a bănuit că o mașină a căzut în lac.

S-a intervenit la solicitarea polițiștilor care au identificat în zona Barajului Someșul Cald mai multe indicii, conform cărora ar fi căzut un autoturism în apă. S-a intervine la fața locului cu două echipaje și o barcă de salvare-căutare, din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Cluj-Napoca, pentru a verifica dacă se adeverește situația și pentru a determina locul sau zonele de unde se pot începe acțiunile de căutare”, au spus cei de la ISU Cluj.

Poliția Cluj conduce operațiunea de căutare. ”La data de 1 februarie a.c., în jurul orei 22.25, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că pe DJ 107P, la km 3+700 m, în afara localității Someșul Cald, o bucată din balustrada barajului ar fi ruptă.

Din primele verificări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că există posibilitatea că în respectiva zonă să se fi produs un eveniment rutier, fapt pentru care au fost demarate activități de căutare în zonă, fiind solicitate echipaje din cadrul I.S.U. Cluj.

Cercetările continuă și în prezent, împreună cu reprezentanți din cadrul I.S.U. Cluj. în zona barajului Someșul Cald”, spun polițiștii.

Acolo s-au găsit urme de frânare, iar suspiciunea este că o mașină a căzut în apa lacului. 

Comentarii Facebook