VIDEO. Cutia milei, dusă la un alt nivel la Cluj! Clujean: „Donezi la biserică cu cardul. Ai mai văzut așa ceva?”


Clujul duce binefacerea la un alt nivel. La Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail” a apărut o nouă cutie a milei, una electronică. Biserica se adaptează astfel la spiritul economic al vremurilor și renunță, treptat, la banii lichizi. După cum se vede într-un videoclip publicat pe o rețea de socializare, clujenii au ocazia acum să doneze și cu cardul

La Cluj donezi la biserică cu cardul”, a scris Szilárd Tóth, cel care a publicat filmulețul cu „minunea” electronică.

În cutia ultramodernă credincioșii pot vărsa din punguța lor electronică direct în cea, tot electronică, a Bisericii. Și asta fără cod pin, direct, fiindcă minunata cutiuță cu arginți virtuali are POS contactless.

În doar o zi, videoclipul publicat pe TikTok a strâns sute de comentarii.

Și mai auzi pe unii preoți că tehnologia e unealta necuratului”; „Venirea e aproape pe zi ce trece”;„Primește și bitcoin?”; „Să înțeleg că e setat și prețul?”, sunt doar câteva dintre comentariile ironice ale internauților.

Un internaut precizează însă, că în acea seară, în biserica „Sfântul Mihail” avea loc și un concert, iar la eveniment a fost organizată o strângere de fonduri pentru un băiețel bolnav.

Cutia milei a fost furată în luna august din Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Mihail”

Poliția municipiului Cluj-Npaoca a fost sesizată în 26 august, despre faptul că o persoană necunoscută a furat cutia destinată colectării banilor din interiorul Bisericii ”Sfântul Mihail”, situată în Cluj-Napoca. 

La data de 28 august, în urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Brașov”, au declarat reprezentanții IPJ Cluj. 

Activităţile sunt continuate sub supravegherea unității de parchet competente, pentru administrarea întregului probatoriu și luarea măsurilor legale care se impun”, au mai spus aceștia. 

Comentarii Facebook