Petiție de interzicere a circulației ATV-urilor în zona Apusenilor: „Cei care turează la maxim motoarele ATV-urilor distrug natura”


Nu doar cei care defrișează pădurile și lasă goale culmile munților distrug natura, dar și cei care în mod inconștient turează la maxim motoarele ATV-urilor din dotare pe poteci de munte sau pe cărări cu natură încă nealterată, se arată în textul unei petiții redactate de activiștii civici de la Apuseni Transilvania.

Aceste vehicule au călcat de-a lungul timpului arii protejate din Munții Apuseni, au compromis specii foarte rare, protejate prin lege, irepetabile pentru arealul muntelui, au distrus poteci marcate turistic.

Mai mult, cei care apelează la aceste ATV-uri își pun în pericol nu doar propria securitate fizică ci riscă să îi accidenteze și pe ceilalți. Au existat astfel de accidente, unele grave.

Acest sport extrem poate fi eventual practicat în spații bine delimitate, amenajate în acest sens, sub o atentă reglementare!

Petiția are rol de a strânge semnături și mai apoi de a fi prezentată unor parlamentari în măsură să își asume o inițiativă legislativă de interzicere a ATV-urilor în zona Apusenilor!”, precizează inițiatorii petiției.

Semnează AICI petiția


Comentarii Facebook