Duminica 28 Aprilie

VIDEO - Cum promitea în 2012 Emil Boc pietonalizarea centrului Clujului pe durata weekend-ului. Acum, Bucureștiul fură ideea


Clujul a renunțat la pietonalizarea centrului pe durata weekend- ului. dar acum revine propunerea. 

Aflu de la prieteni din București că există o măsură de așa numită „pietonalizare temporară”, ceea ce înseamnă că în weekenduri, între 11.00 și 22.00, anumite străzi din capitală sunt deschise pentru pietoni și închise traficului auto (ar fi de introdus excepția față de mijloacele de transport în comun). Ar fi binevenită o asemenea inițiativă și în Cluj - de sâmbătă dimineața (ideal ar fi vineri seara, dar să nu exagerăm... nu?) până duminică seara. Ce părere aveți? Cu ocazia asta poate scăpăm și de „liniuțele” din centru”, a scris un clujean pe grupul de Facebook Clujul Civic. 

În 2012, Emil Boc spunea: ”Zona care va fi pietonalizată începând de pe strada Napoca, din zona Casei de Cultură a Studenților Cluj, continând pe Bulevardul Eroilor, până la Teatru, dar si pe latura cu hotelul Melody și pe cea din zona Diesel.

Zona va fi transformată în pietonală pe durata verii, din 14 iulie și până în 1 septembrie. Astfel, de sâmbătă dimineața, 14 iulie, de la prima oră și până duminică seara, 15 iulie, la ora 22.00, întreaga zona va fi pietonală, iar traficul auto se va desfășura pe Avram Iancu și Memorandumului”, a precizat Emil Boc în 7 iulie 2012.

În Cluj au fost atunci câteva weekend-uri fără trafic în centru, dar apoi proiectul a fost abandonat.

Comentarii Facebook