VIDEO - Club din Cluj-Napoca, amendat cu 10.000 de euro: „Avea aproape dublu numărul de participanți, într-un subsol cu o singură ieșire”


În urma unor acțiuni de verificări pentru respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor, inspectorii au amendat un local din Cluj-Napoca cu 10.000 de  euro pentru nerespectarea numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare. 

În acest weekend, inspectorii de prevenire au desfășurat acțiuni de control înapoiate la firme din București, Iași și Cluj. Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit de inspectori fiind acela al respectării numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare

În urma acestor controale, pentru trei localuri din Iași și unul din București a fost aplicată o amendă în valoare de 100.000 de lei și au fost închise pentru o perioadă de 60 de zile, iar localul din Cluj a fost amendat cu 10.000 de euro.

Șeful IGSU Raed Arafat spune că în cazul amenzii de la Cluj a fost vorba de un club care, deși nu putea fi închis având sub 200 de metri pătrați, „vreau să vă spun că acest club avea aproape dublu numărul de participanți, într-un subsol cu o singură ieșire”.

Localul din Cluj nu a fost închis

În urma acțiunilor de control, pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, prin depășirea numărului maxim de utilizatori, la patru dintre obiectivele verificate, trei din Iași și unul din București, a fost aplicată o amendă în valoare de 100.000 lei ca sancțiune principală și sanctiunea complementară de oprire a funcționării pentru o perioadă de 60 de zile. Tot pentru depășirea numărului maxim de utilizatori, la un alt obiectiv din judetul Cluj, care nu se încadrează în criteriile stabilite pentru oprirea funcționării, a fost aplicată amenda de 50.000 lei. Localul din Cluj nu se încadrează legal pentru închiderea activității, deoarece are o suprafață sub 200 de metri pătrați. Alte nereguli, 22 de avertismente și 24 de amenzi, în cuantum de 539.500 lei, adică peste o sută de mii de euro.

În acest an s-au împlinit șapte ani de la tragedia Colectiv, tragedie care putea fi evitată dacă autoritățile și localul ar fi respectat măsurile de prevenire a incendiilor.


Comentarii Facebook