FOTO - Alertă pentru echipele salvamont și jandarmii din Alba: Doi clujeni, rătăciți în munții Trascăului. Drumeții erau însoțiți de 3 copii


Doi bărbați și trei copii din județul Cluj s-au rătăcit în Munții Trascăului, într-o zonă cunoscută ca fiind frecventată de urși. În căutarea lor au pornit jandarmii și salvamontiștii. 

Cinci persoane, dintre care doi adulți și trei copii, toți din județul Cluj, au avut nevoie de intervenția jandarmilor deoarece s-au rătăcit. S-a întâmplat duminică în județul Alba, în zona Cascadei Șipotei Bedeleu, o zonă cunoscută ca fiind frecventată de urși, transmit reprezentanții Jandarmeriei din Alba. 

În jurul orei 18,00, în urma apelului la 112, colegii noştri plutonier adjutant Paşca Petru şi plutonier major Bobar Mircea, împreună cu agent şef Vlad Sorin şi agent Drăgoiu Daniel, au pornit în căutarea persoanelor rătăcite. După aproximativ o oră de căutări, au identificat persoanele în cauză”, a informat salvamontiștii din Alba. 

salvati.PNG

Turiştii îşi parcaseră autoturismul în apropierea DN75, de unde au plecat să parcurgă un traseu montan foarte dificil de străbătut în această perioadă a anului. Aceștia erau plecați de aproximativ șapte ore, iar în momentul în care și-au dat seama că afară se întunecă, pe fondul oboselii accentuate, au cerut sprijin pentru a se putea întoarce”, au mai transmis salvatorii. 

După aproximativ o ora de căutări jandarmii au identificat persoanele în cauză.

Sursa foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont -  Facebook

Comentarii Facebook