VIDEO - ”Banditul Munților” arată corupția care distruge și ultimele RÂURI din Apuseni, care mai au PĂSTRĂVI! Mafia lemnului pare PROTEJATĂ


”Banditul Munților”, un pescar care realizează materiale pe râurile de munte din Apuseni, a filmat ilegalitățile care sunt comise de cei care taie cu nemiluita lemnele din pădurile Clujului. 

Banditul pescuia la 10 kilometri amonte de comuna Valea Ierii, județul Cluj, pe ACUMULAREA BONDUREASA, baraj care este situat într-o zona protejată ”sit natura 2000”.

banditul muntilor.JPG

Acesta a surprins cum prin coada lacului se extrag lemne prin râu, iar acest lucru constituie contravenție (legea pe piscicol). Amenda este cuprinsă între 4000 - 8000 lei, dar nimeni nu vede nimic. Chiar și acest material va fi ignorat, fără presiune publică. Banditul CERE TUTUROR SĂ DISTRIBUIE această informație. Numai presiunea publică va mișca lucrurile. 

Practic, trecerea cu arborii tăiați prin râu distruge toată fauna, peștii și vegetația, care se vor reface greu sau deloc. Pe vremuri, lacurile de acumulare ale Clujului, Beliș, Tarnița, erau pline de păstrăvi, dar distrugerea râurilor de munte, care alimentează acest lacuri cu pești și apă, este o calamitate.  

”Banditul Munților” pescuia liniștit, când a început poluarea sonoră a drujbelor. Ulterior a surprins tractoarele care trăgeau prin râu falnicii arbori tăiați din pădurile virgine. 

banditul muntilor1.JPG

Teoretic acest baraj este o zonă protejată. hai să vedeți pe unde trag ăștia lemne, exact prin râu. 

Te doare mintea! Zonă protejată. Uitați acolo. Zonă protejată, se trag lemne ca în codru. Exact prin râu. 

De data asta ajutați-mă cu o distribuire. Eu la rândul meu o să distribui videoclipul prin toate grupurile de pescuit, la Poliție, la Jandarmerie, la Garda de Mediu, la presă. O să distribui peste tot”, a relatat ”Banditul Munților.

banditul muntilor2.JPG

Comentarii Facebook