VIDEO - Activist din Buzău, circ uriaș cu Poliția din Cluj pe tema Pata Rât: ”Vrei să mergem până la psihiatrie” / ”Tot milițieni rămâneți!”


Un activist din Buzău, cu 100.000 de urmăritori pe Youtube, a fost implicat într-un scandal enorm la Cluj-Napoca, pe tema salubrizării din comunitatea de romi de la Pata Rât și a faptului că oamenii trăiesc în condiții insalubre.

Nițu Robert Gabriel a filmat la Pata Rât și a trimis petiții la Poliție, Primărie și Garda de Mediu pentru că în zona comunității sunt deșeuri, nu sunt containere unde oamenii să arunce gunoiul și există riscul îmbolnăvirii populației.

Acesta a fost acuzat de polițiștii locali, de cei de la Garda de Mediu și de Poliția Națională că are un stil agresiv, că i-a jignit, iar un polițist i-a spus și că pare a avea probleme psihice. În replică, la tot pasul, activistul Nițu i-a făcut incompetenți pe agenți, spunând că preferă să nu vadă neregulile ca să nu supere.

Către un polițist local: ”Uite ce burtă aveți, băgați bine la ghiozdan!”

Dimineața a început cu scandal cu polițiștii locali. ”Ce mai faceți, bine sănătoși? Uite ce burtă aveți, băgați bine la ghiozdan! Uitați câte deșeuri sunt și dvs nu luați nicio măsură”, a început activistul asaltul la adresa agenților de la Poliția Locală Cluj-Napoca.

Agentul i-a spus să nu filmeze pentru că el este implicat într-o convorbire telefonică, dar replica a fost: ”Să fii sănătos, cu convorbirea ta telefonică!”. Ulterior, activistul a fost amendat. ”I-a uite ce gras și frumos e! Bă, ți-am spus cum mă numesc. Ți-am  solicitat să te legitimezi în conformitate cu legea 155”, a strigat Nițu Robert Gabriel, activist buzoian, furios pentru că polițistul local nu s-ar fi legitimat, deși i-a comunicat numele. Pe loc s-a ales cu o amendă. 

Untitled1.png

Cei de la Garda de Mediu Cluj au chemat poliția pentru că activistul e un ”reclamagiu”

A doua vizită a fost la Garda de Mediu Cluj, unde trimisese anterior o petiție și voia să ducă inspectorii pe teren să constate problemele de la Pata Rât . ”Uitați cum vine cu mașina satului la muncă!”, a început activistul, dar a fost surprins plăcut când inspectorul de mediu l-a știut după nume. Ulterior s-a legat de faptul că inspectorul s-a dus cu mașina acasă, dar i s-a spus că așa e procedura. ”Am citit sesizarea dvs. Echipa de la noi a trimis somații pentru a se ridica deșeurile depozitate”, a spus inspectorul.

Pentru că a deranjat activitatea de la Garda de Mediu Cluj, insistând să se formeze pe loc o echipă care să verifice problemele de la Pata Rât, angajații au chemat poliția.

Agentul de poliție l-a luat tare pe ”activistul buzoian”, care filma și întreba de ce este luat la rost: ”Domnule, nu e problema ta ce fac eu! Nu îmi spui tu mie ce să fac! Ai ceva probleme, vrei să mergem până la Psihiatrie să efectuăm un control psihiatric. Chemăm Ambulanța și facem un control”, s-a enervat polițistul. 

Untitled.png

Și dacă nu vreau să merg la Psihiatrie, ce o să faci?”, a replicat Nițu. Polițistul i-a spus că modul în care se comportă denotă că ar putea avea afecțiuni psihice. 

Încolțit, Nițu i-a amenințat pe polițiști cu parchetul. ”Să mergeți la groapa de gunoi să vedeți cum trăiesc oamenii acolo. Ăștia sunt oameni plătiți din bani publici!”, a acuzat activistul, care a plecat și a adresat întrebări și la Primărie. ”Sunt peste 2000 de persoane care trăiesc în condiții insalubre!”, a început activistul, dar a fost dat afară pentru că nu era în audiență. ”De ce nu salubrizați zona. Acolo sunt copiii și ne putem contagia unii de la alții. De ce nu salubrizați zona și nu puneți containere ca să nu mai arunce gunoiul peste tot”, a acuzat Niță. ”Noi curățăm drumul și salubrizăm domeniul public. Am cărat o groază de deșeuri de acolo. Se fac acțiuni care țin de domeniul public!”, a spus un alt angajat al Primăriei, care se scuza fără a avea explicații clare.

Problema activistului este că zona nu e salubrizată și nu se pun containere de gunoi lângă comunitatea de romi de la Pata Rât. Acolo, problema este una mult mai gravă și nicio administrație nu s-a chinuit să o rezolve.

”Ia uite, s-a supărat agentul. Bă frate, nu vă reveniți de loc, tot milițieni rămâneți!”

Ultimul drum a fost la Poliția Națională, unde a urmat un nou scandal. Acolo a cerut ca cineva să sancționeze o mașină parcată neregulamentar în fața Poliției. ”Veniți să constatați că a parcat neregulamentar. Apoi discutăm de plângerea pe care am trimis-o pe email”, a început Nițu Robert Gabriel, care a cerut un număr de înregistrare pentru petiția trimisă cu câteva ore mai devreme, vis-a-vis de situația de la Pata Rât, unde autoritățile statului, Primăria Cluj-Napoca și Garda de Mediu Cluj, nu își fac treaba. Legat de modul în care se parchează în fața Poliției, situația este cu adevărat scandaloasă. Polițiștii parchează neregulamentar.

Polițiștii i-au cerut să nu filmeze. ”Cum să nu filmez. Am 10.000 de persoane pe live. Filmez. Dă-mi sancțiuni. Ce faci, mă încătușezi, sau ce faci? Ia uite, s-a supărat agentul. Bă frate, nu vă reveniți de loc, tot milițieni rămâneți!”, a continuat activistul buzoian. 

Până la urmă a fost amendat. ”Aici e o zonă administrativă. Faptul că au pus abuziv pe ușă hârtia că e interzis filmatul e abuziv. O să răspundă în fața legii. Pe mine nu mă pot păcăli! Eu sunt acum pe live, am 7.300 de persoane”, a completat acesta. Când a fost poftit afară de jandarm, Nițu a tunat iarăși: ”Cum ați ajuns jandarm? Vă depășiți competența”.

În timp ce stătea pe trotuarul din fața sediului Poliției, activistul din Buzău a concluzionat că polițiștii au înțeles că acțiunea lui este a unui om bolnav psihic, iar că cei de la Mediu îl cred scandalagiu.

2.jpg

Comentarii Facebook