Ce spun reprezentanții spitalului privat din Cluj despre incendiul de noaptea trecută. Pompierii au activat planul roșu de intervenție


Un incendiu a izbucnit joi seara, în jurul orei 23.00, la un spital privat de pe strada Frunzișului. Este vorba despre Spitalul Humanitas. Apelul de urgență a venit în jurul orei 22:32, iar incendiul s-a manifestat într-un spațiu exterior al spitalului. Imobilul a fost inundat cu fum, astfel că ISU a declanșat planul roșu de intervenție începând cu ora 22:44.

În cele din urmă, planul roșu a fost dezactivat la ora 00:25, iar o comisie va stabili cauza probabilă a incendiului. Reprezentanții spitalului din Cluj au avut o primă reacție după incident, din primele informații incendiul s-ar fi declanșat în zona de deșeuri a spitalului, iar ulterior fumul a pătruns în instituție.

Ca urmare a incendiului produs în decursul acestei nopți, în cadrul unității noastre, dorim să vă informăm că, din fericire, acesta a fost lichidat rapid, la scurt timp de la izbucnire și nu există victime.

Incendiul produs, momentan din cauze necunoscute, s-a declanșat în zona de deșeuri, iar fumul a pătruns și în spital, ceea ce a dus la declanșarea senzorilor. Pentru siguranța pacienților noștri și a echipei medicale, am decis imediat evacuarea clădirii. 

În acest moment, pacienții sunt în afara oricărui pericol, fiind transferați la alte unități medicale cu ajutorul serviciului local de ambulanță.

Mulțumim echipajelor de intervenție ale ISU Cluj, serviciului local de ambulanță și Poliției Române pentru intervenția rapidă și gestionarea eficientă a situației. De asemenea, le mulțumim din inimă colegilor din Spitalul Clinic Județean de Urgență, celor din Spitalul Municipal Cluj-Napoca și celor din Spitalul Clinic Militar de Urgență care au preluat pacienții noștri.

Ne cerem scuze pacienților și familiilor acestora pentru situația neplăcută prin care au trecut și rămânem alături de ei pentru a le oferi tot sprijinul necesar.

Comentarii Facebook