Victorie pentru judecătorul Cristi Danileț! Curtea Supremă a anulat excluderea lui din magistratură


Judecătorul clujean Cristi Danileț a câștigat ultimul proces la Curtea Supremă și a reușit anularea excluderii din magistratură. Decizia de acum e definitivă.

Azi (luni, 24 aprilie) am câștigat și cel de al treilea dosar făcut de către Inspecția Judiciară în care am fost sancționat de CSM cu excluderea din magistratură. S-a constatat de către Curtea Supremă că nu meritam excluderea, ci doar o reducere a salariului. 

Am fost suspendat din funcție din data de 13 dec 2021 până azi, 24 aprilie 2023. Soluția de revenirea a mea în magistratură e definitivă”, a spus Danileț.

Acesta le-a mulțumit ”colegilor judecători și procurori care m-au susținut financiar în această perioadă cruntă pentru mine! Mulțumesc prietenilor din mediul fizic și urmăritorilor din online care mi-au fost alături cu ieșiri publice și cu suport moral - a contat enorm!”.

La finele anului 2022, Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat decizia CSM din decembrie 2021, prin care judecătorul Cristi Danileţ a fost exclus din magistratură pentru două postări de pe o rețea de socializare. 

Pentru două filmulețe ce țin de viață privată postate pe TikTok am fost sancționat cu excluderea. Din cele șase sancțiuni aplicabile unui magistrat, mi s-a dat cea mai aspră. Deși soluția nu era definitivă, am fost imediat suspendat din funcție: adică mi s-au luat dosarele penale (astfel că judecata a fost reluată de la zero de alți judecători), am fost oprit să mai merg la serviciu și am fost lăsat fără niciun fel venituri (deși am o mamă și o fiică în întreținere). Noroc cu bunii mei colegi care au făcut, lunar, chetă ca să mă pot descurca”, a scris, luni, pe Facebook, Cristi Danileț.

Comentarii Facebook