VICTORIE! Copacii de pe strada Universității nu vor fi scoși din rădăcini, în mod barbar - FOTO


Copacii de pe strada Universității nu vor mai fi mutați în cadrul proiectului de modernizare a străzii. Decizia nu este oficială, dar dezbaterea avută luni, 24 iulie, la Primăria Cluj-Napoca s-a terminat cu aceste recomandări din partea ”specialiștilor” lui Emil Boc.

Da, copacii de pe Universității rămân. Veste mare. După ședința de CTATU de azi, e imposibil ca proiectul să mai continue pe bază de drujbă și excavator. Putem pune gâtul jos pe asta. OSĂ urmeze săptămâna asta și ”decizia” Primăriei - dar care, cam evident, deja e luată. Pe scurt, victorie copaci.

Dar și mai important, victorie ideea că cetățenii trebuie implicați în proiectele orașului. Iar pe asta, treaba abia cum începe. Vom reuși să depășim cacealmalele numite consultări publice, baterile de burtă în cerc restrâns de tip CIIC? Suntem în stare să creăm un set de instrumente reale pentru co-crearea orașului?

Astea-s întrebările mari. Iar cele două major win-uri, (ne)Betonarea Someșului și păstrarea copacilor de pe Universității - dar și multe altele - ne vor putea servi ca prilej de analiză și planificare de noi acțiuni.

Respect miilor de cetățeni clujeni care au semnat petițiile pe caz, și zecilor care s-au implicat în dezbaterile publice.

Dar de fapt respect clujenilor care încep să se sature de gargară și PR și vor revenirea la cinstit, real, și rezonabil. 

Ne vrem orașul înapoi. Cum procedăm?”, a scris activistul civic Szakats Istvan.

Comentarii Facebook