„Dimensiunea verde” a Clujului, văzută prin ochii clujenilor: „Copacii din Bună Ziua sunt uscăței și strâmbi”


„Dimensiunea verde” a Clujului despre care vorbește de ani de zile administrația Boc este văzută cu totul diferit de oamenii care locuiesc în acest oraș. În timp ce administrația locală mizează pe tăieri și replantări, clujenii observă cum fiecare copac dispărut este înlocuit cu unul nou care adesea nu supraviețuiește condițiilor ostile ale orașului față de natură.

Oamenii din cartierul Bună Ziua se plâng nu doar pe slaba infrastructură din această regiune, ci și pe modul în care au fost îngrijite spațiile verzi. 

Am avut sâmbătă timp liber să observ copacii de pe strada Bună Ziua, pierdusem autobuzul și am ales să fac „piciorul fumos", documentând copacii plantati odată cu upgradarea străzii principale din BZ. 

Mai jos sunt cam toți copacii de pe stradă, de sus de la reprezentanța Skoda, pana la Panemar,unde strada nouă se oprește brusc cu continuarea ei, Fagului, unde chiar dacă avem trotuar lipsă, măcar mai avem castani, gutui, corcodusi umbroși (numai un pieton știe ce prețios e un astfel de arbore vara). Așadar, copacii de pe Bună Ziua sunt uscăței, sfrijiti, strâmbi, încorsetati la rădăcină și nu par sănătoși deloc. De umbră nu mai zic. Mentionez ca apar si cei "mai voinici" de pe strada, nu am făcut discriminare. Îl invit pe domnul Boc, la o plimbare pe strada, pe jos”, a transmis o clujeancă pentru Clujul civic.

Foto: Facebook/Clujul civic

Comentarii Facebook