Vezi povestea unui cuplu de japonezi care "fabrica" la Cluj cocori, pentru a-si ajuta compatriotii loviti de cutremur! - VIDEO


Un cuplu de japonezi care locuieste de sapte ani la Cluj Napoca a lansat o campanie prin care doreste sa stranga fonduri pentru victimele cutremurului din Japonia.

Takahiro si Yoko Kawashima confectioneaza cocori din hartie colorata si ii vor vinde in Piata Mihai Viteazu. Banii vor fi donati victimelor cutremurului din zona Sendai, Japonia.
 
Pe langa vanzarea de evantaie si ceai verde la Casa Japoniei din Cluj. In paralel, cei doi ofera in schimbul unei donatii cocori pe care Yoko Kawashima ii face din hartie colorata, cu latura de doi centimetri.

"Una dintre cele mai cunoscute figuri de origami " arta impaturirii hartiei " este cocorul, care a devenit un simbol al sperantei si al pacii", a spus Adela Cristolovean, coordonatorul departamentului lingvistic al Casei Japonia, asociatie infiintata de sotii Kawashima.

O legenda japoneza spune ca cei care reusesc sa impatureasca o mie de cocori de hartie isi vor putea indeplini cea mai mare dorinta.

"O fetita pe nume Sadako Sasaki, care a fost expusa radiatiilor in urma bombardarii Hiroshimei, a crezut cu tarie ca daca va impaturi o mie de cocori de hartie se va vindeca. Nu a reusit sa faca decat 664, dar prietenii ei i-au facut pe ceilalti, pana la o mie si astazi in centrul Hiroshimei o statuie in memoria ei, care este inconjurat in permanenta de sute de cocori origami pe care turistii ii depun la picioarele ei", a explicat Adela Cristolovean.

Takahiro si Yoko Kawashima vor amplasa un chios in Piata Mihai Viteazu  unde vor oferi cocori origami.

Comentarii Facebook