Vezi interceptarile telefonice care au dus la arestarea sefului Vamii Cluj, Florin Alain Modrea!


Procurorii DNA au reusit sa intercepteze convorbirile telefonice purtate de seful Vamii Cluj, Florin Alain Modrea, omul de afaceri Zur Mosche, intermediarul afacerii, si Catalin Alexandru, denuntatorul.

Intr-o interceptare telefonica din 14 martie, omul de afaceri israelian Zur Mosche a discutat cu denuntatorul, Catalin Alexandru, care detine o firma IT. Acesta a fost controlat in luna februarie de inspectorii vamali din subordinea lui Florin Alain Modrea si au fost gasite probleme la importul unor componente de calculator. Potrivit procurorilor DNA, amenda pe care firma acestuia ar fi urmat sa o primeasca ajungea la 30 de mii de euro.

Zur Mosche: Catalin, asculta-ma. Eu am vorbit ieri (n.red. duminica 13 februarie), m-am intalnit cu cine trebuia si mi-a spus ca inspectorii vin la tine. Starea ta nu e buna deloc.
Alexandru Catalin: Da nu a zis despre ce ii vorba?
Z.M.: Ba mi-a zis despre ce-i vorba.
A.C.: Deci eu sunt sigur ca se rezolva daca dau 12.000!
Z.M.: Da, se rezolva.
A.C.: Si banii cand trebuie dati? Si cum se face?
Z.M.: Banii trebuie dati miercuri (n.red. 16 martie) si pui aici pe masa. Si cand vin aia (n.red. inspectorii vamali) joi la tine, ei stiu ce trebuie sa faca. Inca o data iti spun si baga-ti asta in cap, nu esti copil. Nu poate sa anuleze totul. Daca trebuie sa dai o suma, sa o platesti 10-15 la suta ce trebuie sa platesti... Nu scapi fara nimica. Nu esti curat. Sa te gandesti, sunt banii tai, tu trebuie sa stii ce trebuie sa faci.

Surse din cadrul DNA Cluj au precizat ca cei 4.000 de euro inmanati de denuntator omului de afaceri israelian au fost inregistrati de anchetatori.

O alta interceptare telefonica este din ziua de miercuri, 16 martie, cand seful Vamii Cluj, Florin Alain Modrea, a discutat cu Zur Mosche pentru a a vedea daca au venit "cartoanele".

Alain Modrea: Au venit cartoanele?
Zur Mosche: Da, da vino ca am primit cartoanele.
Alain Modrea: Deci, io astazi nu stiu cand exact, dar ajung la tine.
Z.M.: Obligator!
A.M.: Deci, azi sigur ajung la tine.
Z.M.: Ca au ajuns cartoanele. Bine?
A.M.: Am inteles. Te sun cand plec din Dej.

Florin Alain Modrea a fost retinut in flagrant in timp ce cobora din biroul omului de afaceri israelian care detine in Cluj Napoca o fabrica de lenjerie.

Seful Vamii a fost prezentat joi, 17 martie, in fata judecatorilor de la Tribunalul Cluj si a fost arestat pe 29 de zile. El a spus ca a luat cei 4.000 de euro imprumut de la Zur Mosche.

 

Citeste si...

Seful Vamii Cluj, Florin Modrea, arestat pe 29 de zile!

Seful Vamii Cluj, retinut de DNA pentru luare de mita, dupa ce a fost prins in flagrant! VIDEO

Seful Vamii Cluj, Florin Modrea, despre acuzatiile de luare de mita: Am luat banii imprumut de la un vechi prieten! - VIDEO

Comentarii Facebook