Vezi cum a gandit Filarmonica Transilvania Dorin Stefan, arhitectul care a proiectat "turnul frunza" din Taiwan! - FOTO


Arhitectul Dorin Stefan a realizat si el un proiect pentru concursul care viza Filarmonica Transilvania, dar nu a putut sa il depuna in timpul util pentru licitatie. Site -ul arhiforum.ro a postat schitele arhitectului.

Arhitectul a dezvaluit ca a pornit la lucru vizand faptul ca "locul este relativ periferic in raport cu centrul, situl propus este inchis, contextul urban este intersectat si zona e lipsita de apetit public".

Dorin Stefan si echipa lui de arhitecti au realizat o axa verde-transpietonala care leaga Bulevardul 21 Decembrie cu strada Navodari, iar de acolo acces in Calea Dorobantilor.

"Mai mult am propus doua planuri pietonale prin introducerea unei cote pietonale suplimentare la -1,50m fata de cota trotuarului (0.00m) (intarind prezenta elementului istoric din sit -demisolul casei monument).

Pe axa verde care reuneste sediul filarmonicii, salile pentru centrul de conferinte, spatii destinate picturii, sculpturii precum si spatii destinate dansului, teatrului, film-foto-video, concerte, conferinte se branseaza perpendicular elementele principale de functiuni si volume: sala de concerte, sala multifunctionala, sala mica de spectacole.

Toate aceste elemente conlucreaza pentru a obtine mai multa claritate spatiala si functionala, facilitand deschiderea spre o viitoare reconfigurare a zonei.

Totodata am cautat un semn care sa dea identitate arhitecturala " acea forma fluida a anvelopei salii filarmonicii
", a mai precizat echipa de arhitecti, potrivit arhiforum.ro.

 

Citeste si...

Arhitectul Dorin Stefan, proiectantul "Copacului Tehnologic" din Taiwan, vrea sa "deseneze" viitorul sediu al Filarmonicii Transilvania

Asa va arata Filarmonica Transilvania - VIDEO si Galerie FOTO

Comentarii Facebook