Vezi ce a declarat avocatul Mateut despre extinderea urmaririi penale in cazul primarului suspendat Sorin Apostu VIDEO


Avocatul primarului Sorin Apostu, Gheorghita Mateut, a declarat ca extinderea urmaririi penale este posibila atunci cand se aduc probe noi, dar ca in acest caz nu au fost aduse niciun fel de probe noi.


Intrebat daca s-au facut referiri in infatisarea de la Curtea de Apel Cluj, unde s-a judecat cererea de prelungire a mandatului, in legatura cu unele acuzatii de spalare de bani, Mateut a spus ca: "Nu pot sa va spun pentru ca s-a dat o ordonanta in cursul urmaririi penale de extindere a inceperii urmaririi penale, punerea in miscare a urmaririi penale si schimbare de incadrare juridica".

Intrebat daca sunt si alte persoane vizate in aceasta extindere, avocatul Mateut a spus ca: "Nu este vorba de nicio extindere", fara a comenta in plus.

"Extinderea poate fi dispusa atunci cand se invoca fapte noi. Eu vreau sa va spun ca nu s-au adus fapte noi. Formal exista o asemenea solicitare in ordonanta de retinere, insa in realitate este vorba despre o schimbare de incadrare juridica. Aceasta este o problema care apartine urmaririi penale si nu s-a propus prelingurea mandatului pe acest lucru", a completat Gheorghita Mateut.

Primarul Sorin Apostu a fost retinut pentru 29 de zile in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, iar luni seara, 5 decembrie, in jurul orei 21.00 mandatul de arestare a fost prelungit cu inca 30 de zile la cererea procurorilor DNA Cluj.

Comentarii Facebook