Veste proastă despre ”fenomenul Arsenie Boca”


În ultimii ani, Mănăstirea Prislop, locul de veci al călugărului Arsenie Boca a fost umplut de turiști care veneau să se roage la mormântul preotului.

Totuși, ”fenomenul” Arsenie Boca pare să fi intrat în declin. Acum, într-o zi obişnuită de februarie, câteva sute de oameni trec pragul Mănăstirii Prislop pentru a se ruga la mormântul duhovnicului Arsenie Boca. Liniştea locului din Ţara Haţegului este tulburată uneori, doar atunci când câte un autocar soseşte în parcarea întinsă a aşezământului de maici, iar din el coboară câteva zeci de pelerini şi se amestecă printre turiştii risipiţi, veniţi cu maşinile personale.

Aglomeraţia a dispărut cu totul de la Mănăstirea Prislop în ultimele luni, singura excepţie fiind zilele de la sfârşitul lunii noiembrie când peste 10.000 de oameni au venit să îl comemoreze pe Arsenie Boca.

„Întotdeauna a fost linişte la Mănăstirea Prislop, însă în anii trecuţi ne era mult mai greu să venim, din cauza înghesuielii de la mormânt şi a mulţimii maşinilor care ocupau drumul. Acum putem sta mai mult timp să ne rugăm în faţa troiţiei părintelui Arsenie Boca, ne putem apropia de ea să o atingem, lucru nu prea ne era permis atunci când erau pelerinajele mari”, spune pentru Adevarul.ro, Maria, o pensionară din judeţul Argeş, venită cu autocarul la Prislop.

Cu toate că pe la mijlocul anilor 2000, mormântul lui Arsenie Boca era aproape necunoscut, în urma mediatizării unor minuni atribuite duhovnicului, pelerinii au dat năvala la mănăstirea din Țara Hațegului. În anii 2012 - 2016, numărul pelerinilor a ajuns să depăşească 50.000 în zilele în care Arsenie Boca era comemorat.

Comentarii Facebook