Vacanţă la mare pentru copiii cu suferinţă renală cronică din Cluj şi restul României

 

Copiii care suferă de insuficienţă renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală sau transplant renal şi care provin din 12 centre de dializă din României, se vor bucura, începând de marţi, de o vacanţă la mare.

Tabăra „Zâmbet de Copil” reuneţte 34 de copii şi tineri din toată România. 

Tinerii noştri suferinzi nu îşi pot lua vacanţă de la boală însă pot pentru câteva zile să se bucure de un tratament special prin combinaţia între grija plină de dragoste a unui centru de tratament modern unde li se asigură dializa de care depind pentru supravieţuire şi condiţii de recreere deoasebite menite să îi facă să uite pentru câteva zile de boală. Acest proiect implică un efort de organizare extrem de laborios şi un suport financiar major. Cadoul  extraordinar pentru acesti tineri suferinzi venit din partea comunităţii clujene prin autorităţile locale şi cu implicarea deosebita a unor oameni de afaceri clujeni, sufletişti, pecum, Lucia Morariu,  Arpad Paszkany sau Daniel Dumitraş,  este un lucru demn de tot respectul şi aprecierea”,  a explicat  Emanuel Ungureanu coordonatorul taberei.

Şedinţele de dializă  vor fi efectuate prin bunăvoinţa centrelor Fresenius Nephrocare Mamaia, a Centrului de Hemodializă  Fresenius din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa şi a Centrului „Eurodializa”  Mangalia, unde copii şi tinerii  vor efectua cele  patru şedinte de dializă vitale.

Acest proiect  are  un caracter unic la nivel naţional, prin faptul că permite unor copii şi tineri care provin din diferite zone ale ţării şi a căror viaţă depinde de aparatele de dializă din centrele la care sunt arondaţi, să petreacă împreună zile de vacanţă deosebite, asigurându-li-se şi asistenţa medicală necesară.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a alocat suma de 35.000 de lei  pentru susţinerea acestui proiect, diferenţa de costuri fiind acoperită din sponsorizările companiilor TSE Development România - parte a grupului Betfair LTD, PAZ Management, Fresenius Medical Care Romania, SC. Eximtur SRL, SC. CORATIM SRL,  SC. DDS Construct SRL si  SC. RD CONS Invest SRL.

Tabăra este organizată de Primăria municipiului Cluj-Napoca, Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta, Agentia de Turism Eximtur si Fresenius Medical Care România

Comentarii Facebook