USAMV Cluj da in judecata Tower pentru nerespectarea contractului de construire a unui hotel langa magazinul Bila - VIDEO

 

Rectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj (USAMV), prof. Doru Pamfil, a declarat ca a obtinut acordul Senatului pentru a da in judecata firma Tower, care nu a respectat contractul de construire a unui hotel.

 

Firma Tower a primit in administrare terenul de langa magazinul Bila, din cartierul Manastur, si avea obligatia de a construi pentru USAMV Cluj un hotel.

 

"Avand in vedere ca firma nu si-a onorat contractul si ca nici nu avem o proba clara ca are capacitatea sau doreste sa il finalizeze nu putem face decat un singur lucru sa rezolvam problema in instanta. Am notificat firma. Problema noastra este ca desi s-a schimbat managerul, chiar si daca si-au schimbat numele, hotelul nu a fost construit. Nu putem sa cerem decat un singur lucru: daca proiectul nu s-a realizat sa revenim la situatia initiala. Senatul universitatii si-a dat aprobarea pentru a deschide acest proces", a declarat rectorul Radu Pamfil.

 

Hotelul trebuia sa fie construit pana la finalul anului 2009. Contractul de asociere prevede ca firma Tower a primit 1,3 hectare de teren de la USAMV Cluj si s-a angajat ca va construi un hotel.
 
Hotelul trebuia sa aiba sapte etaje, peste 90 de camere, 10 apartamente si o parcare subterana. De asemenea, constructia trebuia sa aiba si un restaurant si o sala de conferinte cu 350 de locuri.

 

Firma Tower ar fi trebuit sa construiasca pe Calea Floresti, langa magazinul Bila, complexul Tower Park, care ar fi trebuit sa cuprinda trei blocuri zgarie-nori de 18 etaje, o cladire de 12 etaje, cu 475 de apartamente.

 

 

Pe acelasi teren cedat de USAMV Cluj ar mai fi urmat sa fie construit si un centru comercial si birouri cu 10 etaje.

Pretul de vanzare al apartamentelor incepea de la 950 de euro si ajungea la 1.345 euro pe mp pentru apartamntele de lux cu o suprafata de 130 metri patrati.

Comentarii Facebook