Urși (ursoaică și doi pui) depistați în Florești, pe DN1. Veneau dinspre Cluj-Napoca - FOTO EXCLUSIV


O ursoaică și doi pui au fost depistați în Florești în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 2.00.

Familia de urși se aflau pe DN1, după Metro, pe sensul de mers Cluj-Napoca - Florești. ”Au fost văzuți în zona unde s-a terminat gardul de la Muzeul Apei și este un șantier. Au spărit gardul și au intrat acolo. Am fost anunțat și am luat măsurile legale. Am trimis acolo echipaje de la Poliția Locală și am sunat la cei de la Fondul Cinegetic de Vânătoare, care trebuie să ia măsuri și să asigure capturarea urșilor”, a explicat primarul din Florești, Bogdan Pivariu.

Nu se știe de unde vin urșii și cum au ajuns acolo. Este posibil să vină din Făget și să se fi rătăcit. Nu este exclus ca urșii să se fi refugiat în Muzeul Apei, dar pot umbla și pe la containerele de gunoi din zonă.

Autoritățile vă sfătuiesc să fiți vigilenți.

În data de 12.10.2021, la ora 01.17, la nivelul unității noastre a fost primit un apel prin 112, privind apariția unei ursoaice cu doi pui pe raza comunei Florești, pe strada Avram Iancu, în zona Muzeului Apei.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de Jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj. Când a ajuns la locul indicat de apelul 112 animalele sălbatice nu mai erau în zonă, au mai fost prezente în zonă un echipaj de la Poliția Florești, Poliția Locală Florești. 

Menționez că pe raza comunei Florești a fost înștiințată Primăria comunei Florești, responsabilul de fond cinegetic, în vederea luării măsurilor care se impun”, precizează Jandarmeria Cluj.

Primarul Bogdan Pivariu a anunțat că a fost semnat un contract cu responsabilul fondului cinegetic pentru capturarea urșilor.  

WhatsApp Image 2021-10-12 at 08.54.11.jpeg

Comentarii Facebook