Cum să vă maximizați securitatea cibernetică în timp ce navigați pe internet


                                                                                                  Sursă

Infractorii cibernetici folosesc diverse tehnici pentru a spiona oamenii în timp ce navighează pe site-uri web populare. Acești hackeri sunt foarte inteligenți și utilizează mai multe moduri prin care pot avea acces la locația adresei dvs. IP:

Hackerii folosesc chiar scripturi, programe sau diverse instrumente pentru a păcăli oameni nevinovați. Astfel, pot transmite informațiile colectate marilor companii pentru a obține bani.

Cu toate acestea, există încă modalități de a împiedica acești hackeri să vă cunoască locația.

Vă puteți conecta la un server VPN securizat, cum ar fi https://surfshark.com/servers/romania și puteți naviga pe web, în timp ce vă ascundeți de acești infractori.

Să analizăm mai atent scenariul și haideți să vedem cum puteți să vă protejați complet informațiile sensibile.

Cum știu hackerii adresa dvs. IP?

Infractorii cibernetici folosesc diferite șmecherii pentru a descoperii adresa IP a utilizatorului. În zilele noastre le este foarte ușor hackerilor să afle unde vă aflați la un anumit moment, din cauza locației dvs. IP.

După ce vor afla acest lucru, vor putea accesa numărul dvs. de telefon, adresa de e-mail, conturile de socializare și istoricul de navigare.

Cum puteți preveni acest lucru?

Puteți lua mai multe măsuri de precauție care vă vor ajuta să evitați ca hackerii să știe locația dvs. Aceste tehnici includ:

  • Folosirea unui serviciu VPN sigur și securizat
  • Dezactivarea locației dvs. ori de câte ori nu este utilizată
  • Evitați să utilizați frecvent Hotspot public

Dacă sunteți forțat să utilizați Wi-Fi public, cum ar fi într-un hotel sau ceva de genul acesta, va trebui să fiți extrem de atenți. Hackerii pot monitoriza cu ușurință activitatea diferitelor persoane și pot obține acces la informații sensibile.

Va trebui să utilizați rețele private virtuale sau VPN-uri dacă doriți să împiedicați hackerii să vă dezvăluie locația adresei IP.

Este foarte important să nu împărtășiți niciodată detalii personale altor persoane în timp ce navigați pe internet prin hotspoturi Wi-Fi publice, deoarece și alte persoane pot accesa aceste informații și le pot folosi în scopuri care va vor produce diferite pagube.

Cum vă poate proteja un VPN?

VPN-urile sunt instrumente excelente pentru a ocoli hackerii, trackerii online și alte persoane care încearcă să vă încalce confidențialitatea. Inițial, au fost folosite pentru a obține acces la site-uri web restricționate. Cu toate acestea, capacitatea lor de a ascunde adresele IP le face un instrument extrem de util pentru nevoile zilnice.

Ori de câte ori vă conectați la un VPN de încredere, veți putea să vă schimbați complet adresa IP. În plus, vă pot ajuta și să vă falsificați locația, ceea ce reprezintă un plus.

În astfel de condiții, chiar dacă cineva dorește să știe locația sau IP-ul dvs., nu va putea să o facă.

Hackerii nu mai pot accesa informațiile dvs. personale prin intermediul acestor servicii, deoarece toate sunt criptate.

Rețelele private virtuale există de foarte mult timp, dar acum sunt utilizate mai des datorită nivelului ridicat de securitate și anonimat.

Cel mai important lucru este că veți avea nevoie de un furnizor de servicii VPN de încredere.

Concluzii

În lumea modernă actuală și în creștere a criminalității cibernetice, trebuie să știm cum să ne protejăm pe deplin informațiile personale.

Există diferite moduri prin care puteți împiedica să fiți piratat, inclusiv utilizarea serviciilor VPN, oprirea locației dvs. ori de câte ori nu sunt utilizate, evitarea hotspoturilor publice atunci când navigați pe internet etc.

VPN-urile pot juca un rol important în asigurarea securității prin ascunderea locației și a adresei IP. În acest fel, infractorii cibernetici nu vor putea să vă cunoască adresa IP și să vă atace conturile.

În plus, prin VPN puteți obține acces la mai multe site-uri utile care ar putea fi restricționate în regiunea dvs. geografică.

Nu uitați să împărtășiți acest articol prietenilor și rudelor dvs., dacă v-a plăcut.


Comentarii Facebook