Luni 27 Septembrie

UPDATE Ce spune Poliția Cluj/Șoferul de autobuz amendat de polițiștii clujeni pentru că s-a urcat beat la volan NU consumase deloc alcool FOTO

UPDATE

Reprezentanții IPJ Cluj susțin ca șoferul a avut o alcoolemie de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.

"La data de 11 decembrie a.c,  în jurul orei 07.10, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Cluj au oprit în trafic, pe D.N. 1 E60, un mijloc de transport în comun aparținând Companiei de Transport Public Cluj-Napoca. 

Conducătorul auto,  un bărbat în vârstă de 47 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul testării a fost pozitiv, respectiv o concentrație de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Conform procedurilor legale în vigoare, bărbatului i s-a adus la cunoștință dreptul de a solicita recoltarea de probe biologice, ca urmare a rezultatului pozitiv, însă acesta nu a dorit recoltarea probelor. Acest lucru a fost consemnat în procesul verbal de contravenție încheiat de polițiști. 

Față de conducătorul auto a fost luată măsura sancționării contravenționale și a fost dispusă măsură suspendării dreptului de a conduce și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile. 

Precizăm că în situația în care un conducător auto este testat cu aparatul etilotest, iar valoarea alcoolului pur în aerul expirat este sub 0,40 mg/l , NU este obligatorie conducerea acestuia la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, deși ea se poate face la cererea persoanei în cauză.", transmit reprezentanții IPJ Cluj.
------------------------------

Compania de Transport Public Cluj Napoca anunță că șoferul amendat de polițiști în data de 11 decembrie, V. D., pentru că s-ar fi urcat beat la volan nu consumase deloc alcool, conform rezultatului analizei toxicologice emisă de IML Cluj.

În dimineața acelei zile conducătorul nostru auto a fost oprit în trafic, în zona sensului giratoriu din Florești din apropierea unei reprezentanțe auto, fiind testat cu alcool-testul și sancționat, sub suspiciunea că ar fi fost sub influența alcoolului. Colegul nostru a fost supus oprobriului public, fiind acuzat că  a manifestat un comportament iresponsabil și de-a dreptul criminal, punând în pericol viața călătorilor din autobuzul pe care-l conducea la acea oră a dimineții. 

Adevărul este însă altul și este complet diferit față de prezumția falsă de vinovăție, propagată ca un tsunami în rândul opiniei publice; Compania de Transport a suferit un grav prejudiciu de imagine și de prestigiu”, transmit reprezentanții CTP Cluj.

Institutul de Medicină Legală (IML) Cluj, prin Buletinul de Analiză Toxicologică nr. 2165 din data de 12 decembrie 2019, confirmă că în dimineața zilei de 11 decembrie 2019, la ora 09,29 – la puține minute după ce a fost sancționat - șoferul avea alcoolemie ZERO în sânge. 

buletin analize.jpg

Precizăm că recoltarea probelor de sânge la IML Cluj s-a făcut în baza solicitării exprese a colegului nostru, cel care știa că doar în acest fel își va putea dovedi seriozitatea, responsabilitatea și profesionalismul pe care le-a confirmat în atâția și atâția ani.

Subliniem că dl. V.D., fără a avea la îndemână această probă incontestabilă a comportamentului său profesional responsabil în trafic, a înregistrat, în aceeași zi de 11 decembrie 2019, la Judecătoria Cluj Napoca, o plângere contravențională împotriva sancțiunii aplicate, pe care domnia sa a considerat-o netemeinică. Acum, pe baza Certificatului IML, colegul nostru speră să obțină în instanță anularea sancțiunii și recâștigarea dreptului său la muncă, de plata căreia depinde întreținerea familiei sale”, mai spun cei de la CTP.

Comentarii Facebook