Universitatea Tehnică Cluj renunță la cursurile online. Toată activitatea va fi față în față


Studenții de la Universitatea Tehnică Cluj vor avea toată activitatea față în față cu profesorii, cel mai probabil din 14 martie. 

La noi problema este mult mai simplă. Noi am avut aplicațiile și seminariile față în față și cursurile au fost online. Nu pot zice că de mâine vor fi cursurile cu prezența fizică, pentru că nu avem pregătite amfiteatrele, dar până luni cred că totul va fi rezolvat. 

Prin ridicarea stării de alertă se anulează toate aceste modalități noi de organizare a învățământului, cum sunt și cursurile online, au fost ridicate. Domnul ministru are dreptate când spune că nu se mai face cursuri online”, a declarat rectorul UTCN, prof. dr. Vasile Țopa, pentru Știri de Cluj.

Conducerea UTCN va stabili, însă, data exactă la care vor începe cursurile cu prezența fizică, după încă o tură de discuții, ce va avea loc astăzi.

UTCN Cluj are acum 20.000 de studenți, care sunt deja la facultăți, mai puțin la cursuri. Din acest punct de vedere, nu va fin nicio problemă cu cazarea acestor. 

-------------------

UPDATE

Ministerul Educației a emis o Notă conform căreia, începând cu 09.03.2022, instituțiile de învățământ superior vor reveni la activități didactice cu prezență fizică. În situația în care acest fapt nu este posibil imediat, în vederea asigurării calității actului educațional, în funcție de specificul activităților desfășurate și în raport cu contextul actual (cazările studenților în căminele studențești, reconfigurarea orarelor etc), universitățile pot decide, în baza autonomiei universitare garantate de Constituția României, cu asumarea răspunderii publice, prin hotărâri ale Senatului universitar, o perioadă optimă de tranziție de la sistemul online la activități cu prezență fizică, având obligativitatea recuperării activităților didactice până la sfârșitul semestrului al II lea”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cursul zilei de marți, 8 martie.

Comentarii Facebook