Universitatea "Babes Bolyai" se implica in proiectul "Cluj - capitala culturala europeana"


Consiliul de Administratie al Universitatii "Babes Bolyai" a decis sa se implice financiar in sustinerea proiectul "Cluj – capitala culturala europeana".

"Universitatea Babes-Bolyai, ca principala institutie de invatamant si cultura a Clujului si a Transilvaniei, s-a angajat de multi ani in propria integrare europeana, in integrarea europeana a municipiului Cluj-Napoca si integrarea europeana a Romaniei. Cel mai recent, Rectoratul Universitatii Babes-Bolyai a pledat cu succes pe langa cele mai inalte autoritati din Germania si alte tari pentru a se sprijini aceasta initiativa a comunitatii personalitatilor din stiinta, cultura, arta din municipiu", se arata intr-un comunicat de presa trimis de Consiliul de Administratie al UBB Cluj.

"Universitatea Babes-Bolyai va pune in miscare resurse materiale si umane in vederea obtinerii statutului de 'capitala culturala europeana' de catre comunitatea locală. Universitatea Babes-Bolyai va conlucra cu personalitatile si institutiile din municipiu pentru o abordare civica si civilizata a acestui subiect", se mai precizeaza in documentul citat.
 
Consiliul de Administratie al UBB Cluj a stabilit si un grup de initiativa compus din: prorector Pompei Cocean, cancelarul general Radu Catana, decanul Ovidiu Ghitta, Rusz-Fogarasi Enika, prodecanul Nicolae Paun, decanul Corin Braga, prodecanul Pozsony Ferenc, decanul Calin Baciu, decanul Ioan Chirila, decanul Noda Mozes, directorul Vasile Cristea, directorul Mircea Muthu.

Comentarii Facebook