Ungurii conduc la Cluj adevarate Caritas -uri care nenorocesc vieti si promit imprumuturi iluzorii


Trei firme detinute de cetateni maghiari sunt responsabile de inselarea a catorva mii de persoane din Cluj si din intreaga Transilvanie.

Firmele s-au infiltrat si s-au folosit de publicitate agresiva pentru a-i vraji pe clujeni, care au cotizat la niste case de imprumut fantoma. Oamenii nu au mai reusit sa ia imprumut de la banca asa ca au apelat la aceste societati, care le-au luat banii si au disparut.

Societatile au lucrat nestingherite circa un an in Cluj, fara ca Politia, DIICOT sau SRI sa se sesizeze.

Proexeron SRL Cluj Napoca a inselat 2.450 de oameni, care au platit o anumita suma lunara pentru a beneficia de un imprumut atat de necesar. Taxa de intrare in joc a fost de 1.360 de lei, iar apoi cate 156 de lei lunar. Imprumutul mai mare care li se promitea nu a mai putea fi luat niciodata, deoarece firma isi muta sediul si spala putina.

Camelia C. este una dintre pagubite si a povestit ca a sunat la firma, dupa ce a gasit usa inchisa si i s-a spus ca: "Nu mai avem sediu. Firma a intrat in reorganizare si timp de doua saptamani nu mai misca nimeni. In momentul in care vom avea un sediu ii vom anunta pe toti".

Pagubitii sunt din Cluj, Satu Mare, Salaj si din alte judete. "Am vazut reclama intr-un ziar, aveam nevoie de bani ca sa-mi termin casa aflata in constructie. Am platit taxa de intrare si inca trei rate, in total 1.828 lei. Trebuia sa iau un credit total de 34.000 de lei. in noiembrie trebuia sa primes banii, dar mi-au spus ca trebuia sa cotizez 15 rate a 156 de lei si m-au programat la o licitatie pentru a primit creditul. Eu nu l-am primit pentru ca altii au licitat mai mult, asa mi s-a spus. In decembrie am licitat din nou 60 de rate, adica sunt de acord sa primesc 24.640 de lei din cei 34.000 care mi s-au promis initial. Nu am luat niciun ban. Mi s-a promis ca se mai liciteaza o data pe 27 decembrie. Fals. Pe 3 ianuarie firma a disparut", a povestit Camelia C.

Firma Proexeron SRL este administrata de un anume Paczona Gyula, cetatean maghiar, fiind infiintata in luna iulie 2011. Reprezentantii societatii nu au fost identificati, parasind orasul cel mai probabil in Ungaria.

 

SC Euro Credit Cassa, noul Caritas de Cluj!

 

Inainte de aceasta societate, clujenii au mai fost tepuiti de firmele Euro Credit Cassa SRL, transformata in Favorit Solution SRL, dar si firma SC Invest System Capital SRL tot firme unguresti, iar patronii au disparut cu toate ca autoritatile ii cauta.

Comentarii Facebook