Ungurii ce se indreptau catre Sumuleu Ciuc au facut spectacol in Gara Cluj VIDEO

 

Cei 1000 de cetateni maghiari aflati in trenul Nostalgia s-au oprit pentru 15 minute in Gara Cluj, unde au facut un mic spectacol, dupa care si-au continuat drumul catre Sumuleu Ciuc, judetul Harghita, la marea sarbatoare de Rusalii.

"Calatoresc pentru a patra oara. La fel ca in anii trecuti simt un sentiment de bucurie imensa cand oprim aici. Simt ca Transilvania este o parte a Ungariei si vom continua sa facem acest lucru. Acum i-am adus si pe cei doi nepotei cu mine, ca sa vada si ei ce inseamna aceasta sarbatoare", a spus Istvan, unul dintre calatori.

Unii dintre cetatenii maghiari au venit pregatiti pentru a face un mic spectacol in gara. Timp de 15 minute, au cantat si au fluturat steagurile Ungariei pe peron.

Acestia au fost intampinati cu pogacele si ciocolata de catre concetatenii lor clujeni. Si-au urat drum bun, s-au strans in brate si am plecat mai departe catre Sumuleu Ciuc.

Trenul Nostalgia are 13 vagoane si din Ungaria pana la Sumuleu Ciuc face mai multe opriri, dar nimeni nu are voie sa urce. O alta garnitura de tren a intrat in tara pe la Arad si va merge pe la Brasov pentru a ajunge in cele din urma tot la Sumuleu Ciuc.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook